Postimehe aruanne: Levadia - Kalju 2:2 ehk Hundi rünnak löödi tagasi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliiga 7. vooru keskses kohtumises mängis Nõmme Kalju võõral väljakul FCI Levadia vastu maha 2:0 edu ja pidi leppima 2:2 viigiga (35. pen Liliu, 59. Rimo Hunt – 74. Nikita Andrejev, 80. Gando). Allpool Postimehe märkmed Lillekülas 257 pealtvaataja ees peetud kohtumisest.

Kalju ootamatu lagunemine. Ainult ühe korra varem oli Nõmme Kalju 2016. aastast meeskonda juhendava Sergei Frantsevi ametiajal meistrisarjas kaheväravalise edu maha mänginud – 2016. aasta septembris Lasnamäel tol aastal lõpuks meistriks tulnud FC Infoneti vastu. Frantsevi meeskonnad on reeglina eduseisus kindlad, aga seekord sai võiduhirm meeskonnast jagu ning Kalju jäi võidust ilma. Moraalselt oli hoop kahtlemata valus.

Levadia ümbersünd. Levadia peatreener Aleksandar Rogic märkis enne kohtumist: «Oleme teinud sada ühistreeningut, muutume järjest ühtsemaks ja tugevamaks. Mõistame üksteist järjest paremini.» Matš Kaljuga oli Levadia senise hooaja tugevaim kondiproov ning esimese poolaja põhjal polnud Levadia üksteisemõistmine tippmängude jaoks piisav. Meeskonna esitus oli liigestest lahti. Liiga palju rünnakuid läks raisku põhjusel, et sööt läks valesse kohta või ei liikunud adressaat õigesse kohta. Koostöö oli puudulik. Eriti võrdluses oluliselt meeskondlikumat jalgpalli viljelenud Kaljuga.

0:2 kaotusseisu jäämise järel suutis Levadia end aga mobiliseerida. Esimene värav sündis võitluslikkuse pealt, kui Nikita Andrejevi tahe osutus karistusalas suurimaks, mis andis talle ka võimaluse pall lähedalt väravasse kõmmutada. Teine värav oli kombinatsioon Gando meisterlikkusest ja Kalju väravavahi Vitali Teleši valearvestusest. Muuseas, Teleš sai 87. minutil hakkama teise ja oluliselt suurema valearvestusega, aga seda Levadia ära realiseerida ei suutnud.

Rimo Hunt liiga MVP? Talvel Levadiast seoses uue lepingu osas kokkuleppele mitte jõudmisega lahkunud Hunt tõestas eelmisele koduklubile, et ilmselt olnuks ikka mõttekas kitsaskohaks osutunud summa (ilmselt hooaja peale nelja-, mitte viiekohaline) leida, sest Hundi näol on tegu Eesti kõrgliiga kõige ohtlikuma ründajaga. Kas ka liiga kõige parema mängijaga?

Ei saa öelda, et Hunt otsustas tänase mängu ainuisikuliselt, aga just tema oli mees, kelle vastutusala oli realiseerimine ning sellega sai kogenud ründaja esimese tunni jooksul oivaliselt hakkama. Esmalt teenis ta Kaljule penalti, mille Liliu realiseeris, ja siis lõi ise väravaesisest saginast 2:0 värava.

Samas jättis Hunt seisul 2:0 ka ühe väga hea võimaluse realiseerimata, mis tundus tol hetkel vähetähtis, aga osutus kokkuvõttes murdeliseks – suutnuks Hunt Kalju ka 3:0 juhtima viia, olnuks mäng kindlasti tehtud. Ning 90+3. minutil avanes Hundil veel üks superšanss, ent ka see jäi realiseerimata. Löönuks Hunt emma-kumma neist väravaks , saanuks ta südamerahuga hetke MVP-ks kuulutada, aga nüüd ei saa.

Rogic ei hellita. Levadia kapten on küll Dmitri Kruglov, aga väga kõva klubisisene autoriteet on ka Igor Morozov. Näiteks eelmisel hooajal, millest enamik kulus põlvevigastust ravides, jälgis Morozov kohtumisi spordidirektori Sergei Pareiko kõrval. Morozov peab olema meeskonna üks liidreid. Mees, kes tunneb läbi ja lõhki Eesti liigat, aga omab ka korralikku kogemust välismaalt. Mees, kellele peab saama loota ja toetuda. Mees, kelle pealt ei tohi käriseda.

Esimesel poolajal kärises aga kõvasti. Morozov oli Hundi takistamisega püstihädas. Just tema sikutas Kalju ründajat käest ja kinkis vastastele tarbetu penalti. Veidi hiljem teenis ta keskväljal Hundi vastu tehtud veaga kollase kaardi. Lisaks patustas mitme lapsiku valesööduga. Rogic ei hellitanud – teiseks poolajaks tuli Morozovi asemel platsile Igor Dudarev. Ning see vahetus polnud ühestki otsast taktikaline, vaid seotud otseselt keskkaitsja saamatusega. Milliseks osutub Morozovi (lähi)tulevik?

Florale viiks sobis. Samal ajal Kuressaare 7:0 loputanud tiitlikaitsja FC Flora tõusis tänu liiderduo omavahelisele viigile ise liidriks. Neil on nüüd koos 15, Levadial ja Kaljul 14 ning Narva Transil 13 punkti. Laupäeval mängivad Flora – Trans ning 14. aprillil Levadia – Flora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles