Video ja galerii: töömess pani kontserdimaja kihama kui mesitaru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa töö- ja karjäärimess tõi täna neljaks tunniks Pärnu kontserdimaja huvilisi tulvil ja kõikjal võis silmata elavaid vestlusi. Uudistajaid jagus koolinoortest eakateni.

Pärnumaa töömessi külastas sel aastal rekordarv inimesi – 2500. 

Tööotsijate palgasoovid olid erinevad, jäädes 500–1500 euro vahele. 

Allan Tabri tuli töömessile kindla sihiga leida laotöötaja või transporditöötaja koht. Oma valikut põhjendas ta laotöö kogemusega kaubanduses. “Otseselt seda, mida ma otsima tulin, ei ole veel leidnud, vaatan veel ringi,” tunnistas Tabri, kes palka tahaks selle töö eest saada 900–1000 eurot brutotasuna.

Massöör Kaja Annusveer tuli otsima sellist tööd, kus teda praegusest rohkem väärtustataks ja palkki oleks parem. “Ma töötan küll poole kohaga, aga panustan palju,” sõnas Annusveer. Tasu, millega ta rahule jääks, oleks umbes 700 eurot kätte. Ta ütles, et soovib leida samalaadset tööd, mida praegu teeb.

Ergo Mätas oli tulnud messile tutvuma üldise tööpakkumiste valikuga. “Veel täpselt ei teagi, mida otsin. Tulin vaatama, mis pakutakse,” sõnas Mätas. Ta täpsustas, et valdkonnad, mida ta eelistab, on elektroonika ja infotehnoloogia. “Praegu on mul käes aga ostujuhi- ja logistikutöö pakkumine,” nentis Mätas. Palgasoovi küsimuse peale vastas mees: “Nii palju, et ära elaks, kuskil 1500 eurot.”

Messil oli teiste seas kohal vanahärra, kellel käes silt “Autojuht” ühes telefoninumbriga. Enda jutu järgi ei otsinud ta tööd, vaid hoopis tuli seda pakkuma. Ta väitis, et tal on küll juhiluba olemas, kuid enam ise sõita ei taha. “Ma eriti noort meest ei taha, panen nad lihtsalt sõitma,” selgitas tööpakkuja. Lisades, et tal on vaja sõita näiteks Pärnu–Tallinna marsruudil.

EURESe töövahenduse võrgustiku pakutavaga oli tutvuma tulnud Erko Ristmäe. Ta ütles, et käis EURESe väljapaneku juures ja rääkis organisatsiooni esindajaga. “Palk peaks olema, nagu Euroopas on: 11–12 eurot tunnis, mitte vähem,” teatas Ristmäe.

Messikülastaja Viktor Madvejev tõdes, et teda huvitavad ehitusvaldkonna pakkumised, täpsemalt sisetööd. Kuupalgaks sooviks ta vähemalt 700–800 eurot kätte.

Kait Ramst sõnas, et temale pakub huvi taksojuhi amet. Ramst selgitas, et tutvus näiteks Elektritaksoga ja täitis ära ankeedi. Täpset palgasoovi ta kohe­ öelda ei osanud. “Mida rohkem, seda uhkem, vähemalt 500 eurot kätte,” lausus mees.

GO Takso omanik Iti Sipelgas selgitas, et nemad otsivad töötajaid, kellel on B-kategooria juhiluba, hea suhtlus- ja aja ratsionaalse kasutamise oskus. “Meie lauas on juba kümmekond ankeeti täidetud,” tõdes Sipelgas, ehkki mess oli selleks ajaks kestnud veidi alla kahe tunni. Sipelga väitel on neil rakendust pakkuda kuuele kuni kaheksale taksojuhile – nii ainult suveperioodiks kui täiskohaga ja tähtajata.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa jutu järgi erines tänavune, viies mess eelmistest näiteks tööandjate rohkuse poolest, sest esindatud oli rekordarv tööpakkujaid – 54. Võrdluseks: mullu oli neid kohal 42. Teist aastat järjest korraldati töömessi koos noortele mõeldud õppimisvõimalusi tutvustava infomessiga Suunaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles