Kosmosejaam tabas rebase uudishimutsemast

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Väätsa põhikooli kosmoseprogramm

Neljapäeval oli Väätsa põhikooli kosmosepäev. Kolmest teadusjaamast saadeti üles üks- Väätsa põhikooli esimene jaam. Säraküünlakatse küll ei õnnestunud, küll aga saadi reisist kosmose piirimaile pildi- ja videomaterjali, kusjuures maandumiskohas jäi pildile ka üks uudishimulik rebane. 

 

Kosmoseprogrammi juhendaja Jonas Nahkor tunnistas, et jaama leidmine osutus päris keeruliseks ülesandeks. Et teises, õhtul startivas jaamas oli plaan kasutada seadmeid, mis olid esimeses teadusjaamas, siis teist starti ei tehtudki.

Foto: Väätsa põhikooli kosmoseprogramm

Teadusjaama otsiti tunde ja tunde. Jaam leiti lõpuks Puurmanni lähedalt, 200 meetrit Tallinna-Tartu maanteelt eemal. „Kosmosepäev läks korda, sest kõik, kes tulid kohale, said oma elamuse, kasvõi töötubades osalemise näol, kätte,“ hindas ta. „Meie team töö õnnestus, sest leidsime jaama lõpuks üles ja saime vajalikud kaadrid kätte. Järgmine start on umbes kuu aja pärast koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga.“

Foto: Väätsa põhikooli kosmoseprogramm

Väätsa põhikooli teadusjaam statis kosmose poole kl 17.01. Pall lõhkes kl 18.33 26,47 km kõrgusel.

Vaata Reporteri videot ja uuri lisa siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles