Video: unistuste debüüdi teinud Ibrahimovic tutvustas end USA-le superväravaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic avas uue ajajärgu LA Galaxy ridades ülima stiilsusega.
Zlatan Ibrahimovic avas uue ajajärgu LA Galaxy ridades ülima stiilsusega. Foto: MARK RALSTON/AFP/Scanpix

«Võtke heaks, kallis Los Angeles,» teatas Zlatan Ibrahimovic loetud päevad tagasi tervet külge katvas ajalehereklaamis endale omaselt. Ja vaigistas seejärel väljakul kõik kriitikud, kes ütlesid, et USAs on ta tundmatu suurus. Avamängu saldo: esmalt supertabamus, mis tõi viigi, ja seejärel loomulikult ka üleminutite võiduvärav.

Los Angeles Galaxy ja Los Angeles FC vahelist kohtumist oli mängitud 48 minutit, kui seis paistis väljakuperemeeste ehk Galaxy jaoks õige nutune. Carlos Vela viis LAFC juba 5. minutil juhtima, lisas 26. minutil teisegi tabamuse ning kohe teise poolaja alguses jäi Galaxy Daniel Steresi omaväravast juba 0:3 kaotusseisu.

Ent kus häda kõige suurem, seal Zlatan kõige lähem. Esmalt lõi Sebastian Lletget ühe värava tagasi ning 71. minutil sekkus tema asemel mängu Ibrahimovic. Kaks minutit hiljem oli pall Chris Pontiuse löögist uuesti väravas ning 76. minutil algas Ibrahimovici ühemehešõu. Viigivärav sündis umbes kolmekümnelt meetrilt teele saadetud superlöögist:

Ning esimesel lisaminutil pani rootslane mängule rasvase punkti, kui saatis peaga väravasse Ashley Cole'i tsenderduse ja tõi Galaxyle võidu. Neljast kohtumisest kogutud seitsme punktiga on Galaxy läänekonverentsis Vancouver Whitecapsi järel teisel kohal, Los Angeles FC on 6 punktiga neljas. LAFC on aga pidanud kolm, Whitecaps samas juba viis kohtumist.

«Mõtlesin, et hoian jõudu kokku ja löön esimese puutega. Esimene mõte oli: põlvega on kõik korras,» lausus Ibrahimovic, kes oli enne klubivahetust pikalt raske põlvevigastusega väljakult eemal. «Kuulsin, kuidas fännid hüüdsid: tahame Zlatanit, tahame Zlatanit. Nii et ma näitasin neile Zlatanit,» lisas ründaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles