Video ja galerii: pliimürgistusest tervenenud merikotkas lendas tagasi vabadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal Pööravere küla lähedal pääses täna, suure neljapäeva pärastlõunal vabadusse merikotkas, kes leiti siitkandist vigastatuna jaanuari alguses ja pärast ligemale kolm kuud kestnud ravi Tartus maaülikooli loomakliinikus pääses taas loodusesse. Sabasulestiku järgi arvas maaülikooli doktorant Madis Leivits, et tema ravialune on ilmselt nelja-aastane emaslind ning kinnitas enne uhke linnu lendulaskmist talle jala ümber kaks rõngast, et edaspidi infot saada.

Ilmsete mürgistustunnustega merikotka toimetas 3. jaanuaril kliinikusse RMK Vändra metsaülem Jaan Kägu.

"Lind oli nõrk, tal oli pliimürgistus, millega kaasnesid koordinatsioonihäired ja hingamisraskused ning seedehäired," selgitas veterinaar Leivits seisundit, millisena suleline patsient temani jõudis.

Leivitsa jutu järgi liiguvad merikotkad talvel rohkem ja kuna rannikul on nende suursuguste lindude asustustihedus suur, otsivad nad sisemaale suuremate järvede äärde endale sobivat elupaika.

Maaülikooli loomakliinikus on ravil Järvamaalt leitud merikotkas, kel samuti pliimürgistus. Leivitsa arvates kuu–paari pärast saab see patsient terveks ja pääseb vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles