Video: Austraalia rannikule jäi lõksu enam kui 150 vaala (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Austraalia rannikule jäi lõksu enam kui 150 vaala, arvatakse, et enamus neist on surnud, vahendab Deutsche Welle.

Lühiuim pilootvaalad avastas rannast üks kalamees, kes edastas teate ametivõimudele. «Kui me ankru üles tõmbasime, märkasime umbes viit vaala. Arvan, et neid on seal veel,» ütles kalamees Graham Pateman kohalikule meediale.

Ametivõimud sulgesid sündmuse tõttu ka kohalikud rannad, sest surnud vaalaraiped võivad kohale meelitada haid.

Ametivõimude sõnul on umbes 150 vaalast elus veel vaid 15. Nende sõnul on prioriteediks ellu jäänud loomade ja lisaks veel umbes 25 ranniku lähedal sügavamal vees oleva vaala turvalisus.

«Loomade jõud ja tuulised ning võimalik, et märjad ilmastikuolud mõjutavad seda, millal ja kuhu me nad merel toimetame,» ütlesid nad. «Põhiline eesmärk on tagada meeskonna, vabatahtlike ja vaalade julgeolek.»

Täiskasvanud lühiuim pilootvaalad on umbes viis meetrit pikad ja kaaluvad kuni kolm tonni. Neid leidub ookeanides üle maailma ja tavaliselt liiguvad nad vähem kui 100-liikmelistes gruppides. 2009. aastal hukkus samas piirkonnas enam kui 80 rannale lõksu jäänud lühiuim pilootvaala ja delfiini.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles