Pildid ja video: prints Harry ja Meghan Markle saatsid pulmakutse 600 inimesele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Briti prints Harry ja ta kihlatu, ameeriklanna Meghan Markle saatsid sel nädalal pulmakutse 600 külalisele, nende seas on paari 200 sõpra, kes on oodatud nii laulatusele kui pärast seda õhtusele pulmapeole Frogmore House’i.

Briti kuningliku pere esindaja kinnitas, et 600 inimest said trükitud kutsed 19. mail Windsori lossi St. George’i kabelis toimuvale laulatusele,  kuid 400 ei pääse ainult sõpradele mõeldud pulmapeole, teatab The Telegraph.

Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Külaliste seas on lisaks prints Harry ja ta kihlatu sõpradele ka nende pereliikmed. Pärast laulatust toimub Windsori lossis külalistele lühiajaline vastuvõtt, mille korraldab kuninganna Elizabeth II.

Windsori loss
Windsori loss Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

Õhtul suunduvad vastabiellunud koos oma 200 sõbraga Frogmore House’i, mis on prints Harry ja ta kaasa üks kodudest.

Frogmore House
Frogmore House Foto: wikipedia.org

Kuninglikud pulmakutsed valmistas firma Barnard & Westwood, millel on leping kuninganna Elizabeth II 1985. aastast ning alates sellest on Briti kuninglik pere kõik kutsed ja teised trükised tellinud sellest firmast.

Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse trükiti firmas Barnard & Westwood
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse trükiti firmas Barnard & Westwood Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Trükifirma esindaja teatel on prints Harry ja Meghan Markle’i pulmakutse valgel väga kvaliteetsel inglise paberil, millel olev tekst on USA trükivärviga. Tekst kaardil on nii musta kui kuldset värvi ning sellel on ka prints Harry vapp.

Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Pulmakutsed trükkis äsja trükkalikutse saanud Lottie Small, kes kasutas selleks 1930. aastatest pärit masinat, mida trükkal hellitavalt Maude’iks kutsub.

Trükkal Lottie Small kontrollimas pulmakutsete kvaliteeti
Trükkal Lottie Small kontrollimas pulmakutsete kvaliteeti Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

«Prints Harry ja ta kihlatu Meghan Markle’i pulm on eriline sündmus ja meil on hea meel, et meie trükkisime nende külalistele kõrgekvaliteedilised kutsed. Meile on ka suureks auks, et oleme saanud kuningliku perega koostööd teha ning see jätkub nüüd prints Harry ja ta kihlatuga,» teatas trükifirma tegevjuht Austen Kopley.

Prints Harry ja Meghan Markle’i kodu, Windsoris asuv Frogmore House on olnud kuningliku pere üks residentse alates 1792. aastast. Seal tehti ka paari kihlusfotod.

Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: ALEXI LUBOMIRSKI/AFP/Scanpix

Pulmakutsel on kirjas, et laulatusele kutsutud külalised peaksid riietuma pärastlõuna vastuvõtule sobivalt, kuid õhtusel, vaid noortele mõeldud peol ei pea väga ametlikult riides olema.

Pulmakutsel on tekst: «His Royal Highness The Prince of Wales KG KT requests the pleasure of the company of....... at the marriage of His Royal Highness Prince Henry of Wales with Ms Meghan Markle at St George's Chapel, Windsor Castle on Saturday 19th May, 2018 at 12 Noon followed by a reception at Windsor Castle».

(Tema kuninglik kõrgus Walesi prints kutsub (isiku nimi, keda kutsutakse) Tema kuningliku kõrguse Walesi prints Henry laulatusele preili Meghan Markle’iga laupäeval, 19. mail 2018 kell 12.00 Windsori lossi St. George’i kabelis, sellel järgneb vastuvõtt Windsori lossis).

Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse
Prints Harry ja Meghan Markle'i pulmakutse Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Kuningliku pere esindaja teatel viib laulatuse läbi St. George’i kabeli dekaan David Conner, kuid kohal on ka anglikaani kiriku juht, Canterbury peapiiskop Justin Welby.

Prints Harry ja Meghan Markle  sõidavad pärast laulatust  tõllas läbi Windsori, tervitades inimesi. Umbes üks tund hiljem lähevad nad Elizabeth II poolt korraldatud pärastlõunavastuvõtule ning õhtul toimub pulmapidu.

Prints Harry ja Meghan Markle
Prints Harry ja Meghan Markle Foto: ALEXI LUBOMIRSKI/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles