VIDEO Kersti Kaljulaid: tehisintellekt vajab toetavat seadusruumi (4)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid väljendas Postimehe arvamusliidrite lõuna järel heameelt, et Eestis käsitletakse tehisintellekti väljakutseid üha rohkem ning rõhutas toetava seadusruumi vajalikkust juba olemasolevate automaatsüsteemide reguleerimiseks.

«Mul on väga hea meel, et räägime nüüd ka Eestis järjest rohkem tehisintellektist ja milleni see viia võib,» sõnas Kaljulaid, «sellel on väga oluline praktiline külg: arvan, et peaksime juba täna tegelema seadusruumi kujundamisega, et juba olemasolevad automaatsed süsteemid oleksid teretulnud.»

«Mõtteid vahetamata see meil ei õnnestu, aga Eesti on mitmeid kordi näidanud, kuidas lubava seadusruumi toel saame palju kiirema tehnoloogilise kiirenduse, kui me ise oma jõududega suudaksime,» lisas riigipea.

«Rääkides tehisintellektist, oleme ka seekord paljudest teistest ees. Vaadates saalitäit inimesi – oleme kõik ju ühel lainel.»

Mihhail Lotmanit tunnustab

«Kunagi ei saa öelda, et oled iga inimese iga tekstiga sada protsenti nõus,» kommenteeris Kalulaid Mihhail Lotmani nimetamist Postimehe aasta arvamusliidriks, «ma loen huviga ja Mihhail Lotman on huvitav kirjutaja. Meie maailmavaade ei ole väga erinev – oleme mõlemad vabade mõtete pooldajad. Mul on väga hea meel, et tema on tänavune Postimehe arvamusliider.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles