Tony Nõu: sise-MMil oleks ma sajaprotsendiliselt poolfinaali jõudnud!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel suvel Eesti parimaks sprinteriks kerkinud Tony Nõu soovis tänavu osaleda Birminghami sise-MMil, ent norm 46,70 jäi eestlasele püüdmatuks ning nõnda vaatas 19-aastane sportlane võistlust teleri vahendusel.

«Eks ikka natuke kahju oli. Sinna polnud midagi parata, ise ei olnud piisavalt mees – aega ära ei jooksnud. Aga seal oleks 100 protsenti poolfinaali jõudnud,» sõnas Nõu Postimehele.

Samas pole noormees isegi niivõrd pettunud. «See polnud kindel eesmärk, et pean sinna saama. Tähtis on ikkagi suvi, sain oma vormi kontrollida ja praegu on kõik ikkagi väga hästi. Tahan suvel ikka ennast ületama minna!»

Hooaja eel mitmevõistleja Karel Tilgaga ning vendade Jagoritega Maltal treeninud Nõu sõnul minnakse aprilli lõpus ka Portugali treenima. 

«Hooaega alustame teatejooksudega mai lõpus, juuni alguses tuleb arvatavasti 400 meetris kontrolljooks, juuni lõpus läheb tõsisemaks,» sõnas Nõu, kelle eesmärk on pääseda augusti alguses Berliinis toimuvale täiskasvanute EMile. EMi norm on 46,70, Nõu isiklik rekord on eelmisel aastal Grossetos U20 EMil joostud 46,24.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles