VIDEO. Mis värv teeb sind võitmatuks?

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kas oled piisavalt tugev karakter, et punasele mitte alla jääda?
  • Kuidas punast õigesti kanda, et tulemus poles liialt dramaatiline?
  • Läbilõige Eesti moelavadelt: Gerry Weber, Kaubamaja, Tartu Kaubamaja.

Värvidel on erinev väärtus. Must keerab energia lukku ja hall jääb igavalt neutraalseks, kuid mõni toon lajatab sellise laenguga, et seda suudavadki kanda vaid tugeva karakteriga inimesed. Saage tuttavaks – punane!

Punane on kevade kuninganna. Trendipaletil teist nii tugevat tegijat ei leidu – punane on end upsakalt kevade tähtsaimaks tegijaks kuulutanud ja temal peatuvad kõik pilgud. Kuid see ei tähenda veel, et igaüks kohe punast kandma tormaks. Vastupidi – pole olemas teist värvi, mida paljud nii kirglikult väldivad, lausa kardavad. Leidub moeloojaid, kes tunnistavad, et jumaldavad punast oma loomingus, kuid ise ei kannaks mitte kunagi. Seda on öelnud nii Valentino Garavani kui ka Tiina Talumees. Aga ega see tuline ja tujukas värv iga kandja selga sobigi. Kui lased moel oma pea segi ajada ja sisetunde tähelepanuta jätad, võib punane su lihtsalt ära süüa. Sinu punane kleit teenib tõenäoliselt komplimente, samal ajal kui sind ennast kleidi sees ei pane keegi tähelegi – aga vaevalt soovib ükski naine oma rõiva varju jääda.

Moelemmik punane, Gerry Weberi moeshow.Stilist Minni Valdmees
Moelemmik punane, Gerry Weberi moeshow.Stilist Minni Valdmees Foto: Meisi Volt

Kui tunned mõnel päeval, et ei soovi tähelepanu ega suhtlemist ja energianäidik on ka nullis, siis vali parem mõni teine toon. Aga kui oled võitleja loomuga ning ei kavatsegi elule alla jääda, võid muidugi selja sirgu lüüa ja ka kõige väsinumas olekus punast kanda – kindlasti saab päev sisse suurema hoo.

Armastad punast? Järelikult peitub sinus tugeva karakteriga ja kõikvõimas naine! Kaubamaja kevad Leslie Laasneri muusikalises tõlgenduses ongi ood sellistele naistele, kelle õlule väikese huumorivimkaga öeldes terve maailm toetub. Gerry Weberi Rocca al Mare kaupluse avapidu pakkus stiiliviiteid punase nüüdisaegseks kandmiseks. Punasega on lihtne üle pakkuda ja tervik liiga dramaatiliseks muuta. Kevadesse on see valik liiga vänge. Parem kasutada energiast pakatavat moe lemmiktooni sportlikus, vabas või kraadikese naiivses stilistikas. Kuid iga kostüüm saab hoopis elavama näo, kui pillata tervikusse kas või killukene punast.

Üks punane detail paneb terviku elama! Tuub Hot Mama, sportlike detailidega tumesinine pükskostüüm Taifun.
Üks punane detail paneb terviku elama! Tuub Hot Mama, sportlike detailidega tumesinine pükskostüüm Taifun. Foto: Meisi Volt

Inimesed teavad tavaliselt vaistlikult, kas punase valitsemine on neile jõukohale või mitte. Kuid keegi ei keela ka julgemaid riske võtta ja sisseharjunud turvatsoonist eredamalt särada. Algav kevad on selleks parim aeg!

FOTOD: MEISI VOLT, MAKSIM TOOME, REIN LEIB, SCANPIX

Naine kannab loomulikult punast! Evelin Võigemast esitab Leslie Laasneri hitti «Naine» Kaubamaja kevadsõul.
Naine kannab loomulikult punast! Evelin Võigemast esitab Leslie Laasneri hitti «Naine» Kaubamaja kevadsõul. Foto: Maksim Toome
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles