Galerii: kümnekesi lõpetanud Portugal sai Hollandi käest piinliku kolaka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2016. aasta jalgpalli Euroopa meister Portugal sai Genfis peetud maavõistlusmängus eelmisele ja järgmisele suurturniirile mitte pääsenud Hollandi koondise käest piinliku 0:3 kaotuse.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Hollandlased jõudsid esmakordselt sihile juba 12. minutil, kui võrku sahistas Lyoni Olympique’i ääremängija Memphis Depay. Esimese poolaja keskpaigas Hollandi karistusala joone lähistel jalaga mättasse löönud ja penaltit nõudnud Cristiano Ronaldo meeskond jäi kahe väravaga kaotusseisu 32. minutil. Sedapuhku sahistas võrku Istanbuli Besiktase pallur Ryan Babel.

43. minutil hiilgas suurepärase reaktsioonitõrjega Portugali väravavaht Anthony Lopes, kes pareeris klubikaaslase Depay löögi. Avapoolaja teisel üleminutil tabas valitsevat Euroopa meistrit šokk, kui maailma kalleim keskkaitsja Virgil van Dijk hollandlased juba kolme väravaga juhtima viis. Ragnar Klavani klubikaaslase tabamus jäi esimese poolaja (ja kogu kohtumise) viimaseks.

Poolajal kaks vahetust teinud Portugali mängijad alustasid teist kolmveerandtundi särtsakamalt ning ohustasid mitmel korral ka Hollandi väravat, kuid väravani nad ei jõudnud. Järjekordne tagasilöök tabas Portugali 61. minutil, kui teise kollase kaardi teenis igapäevaleiba Milano Interis teeniv äärekaitsja Joao Cancelo. Seejärel tekkis paariminutiline mängupaus, sest väljakule tungisid fännid, kes pealtnäha olid Ronaldo poolehoidjad.

Portugalil avanes mängu lõpus kaks suurepärast võimalust auvärava löömiseks, kuid selleni punasärgid ei jõudnud ning kohtumine lõppes Tulpidemaa kolmeväravalise võiduga. Enne seda kohtumist oli Holland Portugalist jagu saanud vaid korra, 1991. aastal.

Enne mängu:

Suviseks MM-finaalturniiriks valmistuvad jalgpallikoondised timmivad märtsi lõpus koostööd maavõistlusi pidades ning valitsev Euroopa meister Portugal kohtub täna õhtul Hollandiga, kelle jaoks on suvine MM teine järjestikune suurturniir, kuhu kvalifitseerumisel ebaõnnestuti.

Viimati käisid mõlemad meeskonnad väljakul reedel. Kui Holland kaotas koduväljakul 0:1 Inglismaale, siis Portugali alistas Zürichis peetud kohtumises Egiptuse 2:1 tänu Cristiano Ronaldo kahele üleajal (90+2. ja 90+4. minut) löödud väravale. Kuidas läheb täna? Kanal 12 ja Postimehe otseülekanne Genfist algab kell 21.20. Kohtumist kommenteerib Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles