Video: Cirque du Soleil akrobaat sai etendusel eluohtlikult vigastada ja suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yann Arnaud
Yann Arnaud Foto: Michael Kass/AP/Scanpix

Maailmakuulsa tsirkusetrupi Cirque du Soleil akrobaat sai möödunud laupäeval, 17. märtsil USAs Floridas Tampas toimunud etendusel  «Volta» eluohtlikult vigastada, kukkudes kõrgelt.

Ta viidi haiglasse, kus arstid tema elu päästa ei suutnud ja ta suri, teatab cnn.com. 

The Cirque du Soleil Entertainment Group teatel kaotasid nad õhuakrobaadi Yann Arnaud’, kes oli kogenud ja hea ettevalmistusega akrobaat.

Cirque du Soleil
Cirque du Soleil Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix

«Kogu Cirque du Soleil pere on sellest tragöödiast vapustatud. Yann oli meiega üle 15 aasta, olles meie meeskonna sõbralik ja populaarne liige. Aitame politseid juhtunu uurimisel,» teatas The Cirque du Soleil Entertainment Group juht Daniel Lamarre.

Yann Arnaud
Yann Arnaud Foto: Michael Kass/AP/Scanpix

Lamarre’i teatel on kõik etendused detailideni lihvitud ja akrobaadid treenitud ning sellist õnnetust ei oleks tohtinud aset leida, kuid alati ei saa inimlikke vigu ennetada. 

Cirque du Soleil pidi eile, 18. märtsil Tampas veel kaks etendust andma, kuid need jäeti akrobaadi hukkumise tõttu ära.

Cirque du Soleil
Cirque du Soleil Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX/Scanpix

Publiku seas olnud Julien Martinezi teatel nägi ta kuidas akrobaadil oli köiest kinnihoidmisega raskusi ja ta oli kukkumise tunnistajaks. 

«See vaatepilt oli kohutav. Pealtvaatajad karjusid, etendusel oli ka palju lapsi, kes sattusid paanikasse. Kas tõesti peab meelelahutus maksma inimelu?» sõnas Martinez.

Cirque du Soleil eelmine sarnane juhtum leidis aset 2013. aasta juunis kui USAs Las Vegases toimunud etendusel kaotas elu 31-aastane akrobaat Sarah Guillot-Guyard, kes ei jõudnud oma partneri kätest haarata ja kukkus kõrgelt alla.

Nevada tööohutuse ameti uurimise kohaselt eiras tsirkus turvalisusreegleid, kuna maapinnal puudus elu päästev kaitsevõrk ning tsirkusele määrati tuhandetesse dollaritesse ulatuv trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles