Video: tundmatu sprinter jooksis 200 meetri distantsil imeaja

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clarence Munyai
Clarence Munyai Foto: Ekraanitõmmis

20-aastane Lõuna-Aafrika Vabariigi sprinter Clarence Munyai šokeeris täna kergejõustikumaailma, läbides 200 meetrit superajaga 19,69.

Tulemus sündis Pretorias toimuvate LAV-i meistrivõistluste poolfinaalis, kus Munyai uhkes üksinduses kogu lõpusirge läbida sai. Kõigi aegade edetabelis jäid temast eespoole veel vaid 6 ameeriklast, 2 jamaikalast ja Namiibia jooksukuulsus Frankie Fredericks. Munyai möödus aga paljudest tippsprinteritest eesotsas Euroopa rekordimehe Pietro Menneaga (19,72).

Oma varasemat tippmarki pea poole sekundiga kärpinud Munyai esilekerkimine on sattunud huvitavale ajale, sest tema kaasmaalast, 400 meetri jooksu maailmarekordimeest Wayde van Niekerki peetakse kergejõustikumaailma uueks täheks pärast Usain Bolti lõpetamist. Van Niekerkile kuulus enne tänast ka eelmine LAV-i rekord 19,84.

Olgugi et Pretorias aitab headele tulemustele kaasa tavapärasest hõredam õhk, on kindel, et Munyai kuulub nüüdsest maailma absoluutsesse paremikku. Seda plaanib ta ilmselt tõestada juba finaaljooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles