Video: Itaalia õhuvägi avaldas kaadrid ärevamatest hetkedest Eesti õhuruumi turvamisel (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia Eurofighteri kabiinist filmitud video kohtumisest Vene raskehävitajaga Su-30SM.
Itaalia Eurofighteri kabiinist filmitud video kohtumisest Vene raskehävitajaga Su-30SM. Foto: Ekraanitõmmis videost

Eesti õhuruumi turvav Itaalia õhuvägi avaldas video oma missiooni ärevamatest hetkedest, muu hulgas on videos näha kaadreid Itaalia hävitajate kohtumisest Venemaa raskehävitajaga Su-30SM.

Jaanuari alguses missiooni alustanud Itaalia õhuväelased on seni saanud kuus A-klassi häiret, mille käigus on nad käinud tuvastamas Eesti õhupiiri lähedal lendavaid Venemaa sõjalennukeid.

Video 28. sekundil on näha Itaalia hävitaja piloodikabiinist üle võetud videot kohtumisest Venemaa raskehävitajaga Su-30SM. Kaks lennukit satuvad üksteisele väga lähedale ja peavad tegema kokkupõrke vältimiseks manöövreid.

Muu hulgas on videos näha itaallaste videoülesvõtteid sellest, kuidas nad käivad tuvastamas luurelennukit Il-20 ja teist luurelennukit Il-20, mida eskordivad kaks hävitajat Su-27.

Videos on näha ka itaallaste ühiseid harjutusi Ameerika Ühendriikide hävitajatega F-16 ning Eesti õhuväe lennukitega An-2 ja L-39.

jaanuari alguses võttis Belgia õhuväe lennusalgalt NATO õhuturbemissiooni üle Itaalia õhuväe lennusalk, mis kasutab nelja hävitajat Eurofighter Typhoon. Itaalia kontingendi kodubaas on Gioia del Colle lennubaas Lõuna-Itaalias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles