Järelvaadatav: Nurger lõpetas ülikoolikarjääri šokk-kaotusega! (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Täna lõppes Rauno Nurgeri karjäär USA ülikooliliigas NCAA. Wichita State Shockersi meeskond jäi Märtsuhulluse avaringis üllatuslikult 75:81 alla Marshalli ülikoolile. Kuus mänguminutit (kõik avapoolajal) teeninud Nurgeri arvele jäid üks ebaõnnestunud pealevise, üks lauapall ja kaks pallikaotust.

Wichita State'i õlul oli kohtumise eel favoriidikoorem, kuid oma mängu käima ei saadudki. Mäng algas Marshalli survega, kuid avapoolaja lõpus hakkas kaalukauss kalduma vaikselt Wichita State'i kasuks. Võis loota, et initsiatiiviga jätkatakse ka teisel poolajal, kuid tegelikkuses jahtuti pikal pausil sootuks maha ning matš jätkas punkt-punktis, kuni otsustavatel hetkedel näitasid kindlamat kätt Marshalli mängumehed.

Enne mängu:

Wichita kogus põhiturniiril oma tugevas konverentsis 25 võitu ja seitse kaotust ning teenis finaalturniiriks ehk nn märtsihulluseks (ingl k March Madness) 16. asetuse. Marshall asub võistlustulle 54. asetusega ehk on antud paaris autsaider.

«Loodan, et kaks esimest ringi läbitakse puhaste paberitega, ehkki eeldatava avaringi edu korral ootab juba teises ringis ees tõenäoliselt tugev West Virginia ülikool (15. asetus) legendaarse Bob Hugginsi juhendamisel,» hindas Wichita State'i võimalusi aastate eest Nurgeri USAsse viia aidanud Toomas Annuk.

24-aastane Nurger pole paraku suutnud neljandal NCAA hooajal oma statistilisi näitajaid märgatavalt parandada. Ta on sarnaselt eelmise hooajaga, mil meeskond jõudis finaalturniiril teise ringi ehk 32 parema hulka, vajalik varumees, kes kogub keskmiselt viis punkti ja kolm lauapalli mängu kohta.

«Hooaja esimene kuu lubas mänguaja kasvu 20 minutile, ent päris nii pole läinud,» nendib Annuk. «Samas, Wichita on igal nädalal olnud hooaja edetabelis kohtadel vahemikus 3.–23., mis annab tunnistust täielikust tipptasemest ja meeskonnasisesest konkurentsist. Ja kui Rauno saab seal keskmiselt 15 minutit mänguaega, annab see kahtlemata hindamatu kogemuse ja karastuse,» jääb Annuk optimistlikuks.

Millist rolli Annuk eelseisva(te)ks mängu(de)ks Nurgerile ennustab? «Raunot hinnatakse kui väga head ja kvaliteetset rollimängijat, kes teeb täpselt seda, mida treenerid temalt nõuavad. Nurger on igal hetkel valmis panustama just meeskonna heaks, luues tagamängijatele korralike katetega häid võimalusi rünnata nii läbimurrete kui kaugvisetega,» lisab Annuk.

Rapla korvpallimeeskonna abitreeneri Annuki sõnul on veel vara spekuleerida, millises liigas ja millisel tasemel Nurger järgmisel sügisel mängima võiks hakata. Mullu nelja parema sekka jõudnud South Carolina Gamecocks ja Maik-Kalev Kotsar kesise põhiturniiri tõttu seekord finaalturniirile ei pääsenud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles