Video: Hispaanias kadunud poiss leiti surnult tema isa tüdruksõbra autost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43-aastane Ana Julia Quezada.
43-aastane Ana Julia Quezada. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hispaanias Almeria provintsis oma kodust 12 päeva eest kaduma läinud kaheksa-aastase Gabriel Cruzi surnukeha avastati tema isa tüdruksõbra auto pagasnikust, vahendab El Pais.

Dominikaani Vabariigist pärit 43-aastane Ana Julia Quezada on Hispaania politsei teatel hetkel Cruzi kadumise ja surma juurdluses ainus kahtlusalune. Quezada oli enne arreteerimist mitu päeva ka politsei jälgimise all.

Poissi otsis Cabo de Gata looduskaitsealalt sadu vabatahtlikke ja politseinikke. Cruz tundis lähedaste teatel ala hästi. Kadunuks jäi ta seal kodust lühikest vahemaad oma nõo maja juurde läbides.

Sündmuse valguses avasid ametivõimud ka juurdluse teise, 22 aasta taguse, juhtumi osas, mille käigus sai surma Quezada nelja-aastane tütar. Tollal elas naine Põhja-Hispaanias Burgoses ja algselt loeti juhtum õnnetuseks. Arvati, et Quezada hoidis kellegi teise last, kui viimane aknast alla kukkus. Juhtumiga seotud isikud kinnitasid aga, et tegu oli tema oma tütrega.

«Väide, et ta oli võimeline üksi üles akna peale ronima ja alla kukkuma, tundus algusest peale imelik,» ütles üks Burgose elanik lapse surma asjaoludele viidates. Pole teada, kas Quezada viibis lapse surma hetkel kodus.

Quezada mõrvatud poisi isaga. 
Quezada mõrvatud poisi isaga. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Gabriel Cruzi otsingud said traagilise lõpu eile, mil politsei pidas 43 kilomeetri kaugusel Cruzi kadumiskohast kinni Quezada auto. Lapse keha oli auto pagasnikus, väidetavalt suri ta kägistamise tagajärjel.

Sündmust pealt näinu filmitud kaadritest on kuulda Quezadat karjumas: «See polnud mina! Ma sain auto täna hommikul tagasi!»

Juurdlusega tuttavate allikate sõnul oli Quezada poisi säilmed ära võtnud kaevust, kuhu ta surnukeha algselt peitis, sest kartis, et poiss avastatakse sealt peatselt. Tema tunnistus oli võtmetähtsusega, sest ta oli poisi kadumise hetkel koos tema vanaemaga.

Oma esimeses tunnistuses väitis Guezada, et kaotas oma mobiiltelefoni. Mõned päevad hiljem leidsid selle ühest põõsast väidetavalt tema sõbrad. Kui politsei palus tal uuesti telefon neile üle anda, väitis ta, et oli selle uuesti kaotanud.

Neljandal päeval pärast Cruzi kadumist, osaledes otsingutel, leidis Guezada väidetavalt ühe oru põhjast poisi särgi. Org asub Las Negrase kanalisatsioonitöötlusjaama lähedal. Asjaolu, et särki polnud varasemate otsingute käigus leitud, tekitas uurijates kahtlusi.

«Tol päeval (27. veebruaril) ütlesime hommikusöögilauas Gabrielile, et kui ta peaks kunagi kedagi võõrast nägema, siis tuleb minema joosta. Ja näe, mis juhtus. Sel samal päeval ta kadus,» ütles ta mõned päevad pärast poisi kadumist tema isa kõrval seistes meediale.

Quezada elas enne poisi isaga kohtumist mitu aastat teise mehega Almeira lähedal asuvas Las Negrase provintsis ja tundis piirkonda hästi. Juurdlusega tuttavate allikate teatel oli naine töötu ja elas poisi isa Angel Cruzi juures. Quezada endine elukaaslane kirjeldas teda kui kallite tujudega naist.

Miks Quezada lapse tappis, on teadmata. Üks teooria on, et tegu oli kiremõrvaga. Quezada võis lapse peale kade olla ning talle ei pruukinud meeldida lapse isa ja ema hea läbisaamine. Teine teooria on, et mõrva ajendiks oli raha. Quezada võis mõrvast mingit rahalist kasu loota. Algselt pakkus Cruzi pere kadunu kohta käiva info eest 10 000 euro suurust autasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles