Galerii: Alusalu ja Liiv panid olümpiahooajale südamliku punkti

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Adavere uisuovaalil ei näe olümpiasportlasi, kiiruisutajaid Saskia Alusalu ja Marten Liivi koos just palju võistlemas, kuid täna tehti 250-meetrisel ovaalil Eesti Vabariigi sünnipäeva auks 100 ringi. 

Viimasel ringil pakuti talveilma nautima tulnud pealtvaatajatele ka veidike sõud - Alusalu ründas viimasel kurvil, kuid Liiv võttis seepeale talle kohe järgi ning lõpuks finišeeriti käsikäes.

«Meil ei olnud otsest plaani, aga mõtlesime, et sõidame nii palju grupiga kui jõuame. Siis mõtlesime, et teeks väikese sõu ja lõpus saimegi käest kinni finišeerida,» muigas Liiv ning lisas, et kodujääl on tore võistelda. Alusalu sõnul juhtub üsna harva, et Liiviga koos uisutrenni tehakse. Sellel hooajal oli see Alusalu jaoks kolmas kord Adavere uisujääd proovida.

Kui kodujääl oli see mõlemale kiiruisutajale viimaseks võistluseks, siis Alusalu võistleb järgmisel nädalavahetusel Minskis MK-sarja finaaletapil, kus võistleb ühisstardiga sõidus. Pyeongchangis sai ta samal alal neljanda koha.

Alusalule oli Adaveres kaasa elamas terve pere, ühtlasi võttis 100 ringi sõidust osa tema õde Sandra, kes veel viimastel ringidelgi Alusalule ja Liivile konkurentsi pakkus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles