VIDEOINTERVJUU Soome ametiühingu esindaja: Rakvere-sarnane streik ei oleks meil võimalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere lihatööstuses 6. veebruaril alanud streigile on toetust avaldatud ka väljaspoolt Eestit. Seni on kõige aktiivsemalt püüdnud protsessi mõjutada Soome toiduainetööstuse töötajate ametiühing, kelle esindaja ka täna Eestis oli.

«See on ametiühingute üldpõhimõte, et kui teistes riikides asuvad ametiühingud abi paluvad, siis neile minnakse ka appi,» põhjendas täna Rakvere lihatööstuse streigi teemalisel pressikonverentsil Tallinnas omapoolset toetust Soome toiduainetööstuse ametiühingu peasekretär Henri Lindholm, kes kuulub ka HKScani Euroopa töönõukogusse.

Ka märkis ta, et tänane olukord, kus Rakvere streik on kestnud enam kui kuu aega ja on sellega saanud ka taasiseseisvumisaja pikima streigi tiitli, on väga kahetsusväärne. «Minu hinnangul ei ole streik läbikukkunud, küll aga ei ole see viinud ka konkreetse tulemusi,» lausus Lindholm.

Ühtlasi ütles soomlane, et tema kodumaal poleks ühel streigil lastud nii kaugele areneda. «On väga harv, et mõni streik Soomes kestaks nii pikalt,» nentis ta.

Miks sarnane olukord oleks põhjanaabri juures teisiti kujunenud ning mida plaanivad välismaised ametiühingud teha olukorra lahendamiseks Rakveres, kuula ja vaata lähemalt juuresolevast videointervjuust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles