VIDEOINTERVJUU Ametiühingute juht HKScanist: ühel hetkel skandaalid matavad selle ettevõtte Eestis (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere lihatööstuses 6. veebruaril alanud tapamaja töötajate streigist on tänaseks saanud taasiseseisvusaja pikim streik, kus lõppu ei paista. Ametiühingute juhi Peep Petersoni kinnitusel on neil aga lähinädalatel plaanis jõulisemaid aktsioone, et senine paigalseis murduks.

«Tegu on kurva rekordiga, keegi ei taha teha rekordit streikimises. Kõik tahavad ikkagi jõuda tööandjaga mõistlikult kokkuleppele ja sealt edasi kasvatada oma firmat ning tunda selle üle uhkust,» märkis eilsel Rakvere streigi teemalisel pressikonverentsil Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson.

Seda, et streik ei ole tundide või päevadega läbi saanud, näitab tema hinnangul seda, et HKScani näol on tegemist väga erilise ettevõttega, kes väga põhimõtteliselt eirab rahvusvahelisi reegleid ja Eesti seadusi. «Ega soovi oma töötajatega adekvaatselt suhelda,» lisas Peterson.

Ka ütles ametiühingute juht, et kuna seni pole tööandja streikivate töötajatega läbirääkimisi jätkanud, plaanivad ametiühingud järgmistel nädalatel jõulisemaid samme. «Meil on olemas plaan, kuidas oma nõuet ja mõju ettevõttes laiendada,» kinnitas Peterson.

Seda, mis sammud täpsemalt ametiühingul plaanis on, vaata ja kuula lähemalt juuresolevast videointervjuust.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles