VIDEO Ansip: Emajõest saab pärast tselluloositehase ehitamist keedetud kala (22)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põline tartlane ja ekspeaminister Andrus Ansip nentis advokaadibüroo Tark ja Postimehe tänasel majanduskonverentsil, et oma kodulinna lähedale rajatava tselluloositehase kohta ta eriti palju ei tea, kuid samas ei pidavat õieti keegi sellest suurt midagi teadma.

«On tekkinud mingid kuvandid ja mulle tundub, et mingi halbade inimeste seltskond tahab ehitada otse Raekoja platsile suure haisva tehase, » kirjeldas Ansip, lisades naljatades, et kindlasti saab pärast tselluloositehase ehitamist Emajõest keedetud kala ja ülikooli tuleb ka kolida.

Ansipi sõnul on tselluloosi tehase rajamisel eelkõige puudu teadmistest ja teadusesse investeerimisest. «Kogu suund on kehv. Asi on kuidagi täiesti vales suunas läinud, aga ratsionaalselt saame me aru, et puidu väärindamine oleks hea mõte,» nentis Ansip, rõhutades, et ohutunne on kohalike puhul eluterve, kuid see ei põhine teadmistel. Just teadmatuse ja halva informatsiooni jagamise pärast on avalikkus häälestanud ennast tselluloositehase vastu.

«Uurime, arvutame, rehkendame. Ei pea ikka olema Raekoja plats, kuhu see tehas tuleb,» ütles Ansip.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles