Otsepilt emakeelepäeva konverentsi ettekannetest Tartu Ülikoolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele sõnaraamat.
Eesti keele sõnaraamat. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Esmaspäeval, 12. märtsil algusega kell 13 toimub Tartu Ülikooli aulas emakeelepäeva konverents «Selle maa keel». Postimees teeb konverentsi ettekannetest otseülekande.

Konverentsi fookuses pole üksnes eesti keel, vaid ka kõigi Eestis elavates inimeste emakeeled. Arutletakse eesti keele rolli üle minevikus ja tulevikus ning mõtiskletakse keele teemal laiemalt.

Konverentsil on kolm ettekannet, mis võiks kõik olla laiema üldsuse jaoks huvitavad kuulata-vaadata: TÜ professor Martin Ehala ettekanne «Eesti keele mänguruum rahvusjärgses Euroopas»; äsja Wiedemanni keeleauhinna pälvinud TÜ emeriitdotsent Reet Kasiku ettekanne «Eesti kirjakeele 100 aastat»; TÜ vanemteadur Tiit Hennoste ettekanne «Keel, võim ja vaim».

Emakeelepäeva konverents «Selle maa keel» on ühelt poolt pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale, teisalt juhib see tähelepanu kõigi Eestis elavate inimeste emakeele olulisusele.

Lisaks huvitavatele ettekannetele toimuvad konverentsi raames põnevad töötoad ning paneeldiskussioon, kus arutletakse ühiselt eesti keele rolli üle minevikus, olevikus ja tulevikus ning räägitakse keel(t)est laiemalt.

Konverentsi ajakava:

13.00–13.30
«Eesti keele mänguruum rahvusjärgses Euroopas»
professor Martin Ehala

13.30–14.00
«Eesti kirjakeele 100 aastat»
emeriitdotsent Reet Kasik

14.00–14.30
«Keel, võim ja vaim»
vanemteadur Tiit Hennoste

14.30–15.00
Kohvipaus

15.00–16.00
Paralleeltöötoad

16.00–17.00
Paneeldiskussioon "Millest sõltub eestikeelse kõrghariduse tulevik?"

Töötubades osalemiseks saab registreeruda SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles