Soome parim olümplane: tulin ühe medali järele, aga sain kolm!

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste 30 km klassikamaratonis hõbemedali võitnud Krista Pärmäkoski tunnistas Postimehele, et Marit Björgeni püüdmiseks tal jaksu polnud, ent soomlanna võib oma olümpiaga väga rahule jääda. 

«Marit Björgen sõitis täna väga kõvasti - selliseks tempoks polnud mul lihtsalt jõudu. Minu taktika toimis. Väga raske võistlus oli tegelikult. Eriti just viimasel ringil, kui ma üksi sõitsin ja kuulsin kogu aeg, kui palju on jälitajatega vahe. Positiivne oli see, et suusk libises hästi ja sain sedasi laskumistel vahet alati juurde. Viimasel ringil olid juba väga tugevad krambid. Andsin endast kõik ja olen väga õnnelik.»

Pärmakoski elas rajal üle ka paraja ehmatuse, kui 20. kilomeetril kurvi järel läksid tema teed teisel kohal sõitnud austerlanna Teresa Stadloberiga lahku. Stadlober valis kogemata vale raja, soomlanna jäi enda õnneks aga õigele rajale.

 «Mõtlesin vaid, et ma valin sinise ehk ilmselt õige raja. Kinnitus, et läksin õigesti, tuli joogipunktis, kui sain teada, et olen teiseks tõusnud.»

Milliste sõnadega soomlanna oma olümpia kokku võtab?

«Olümpia läks paremini, kui oleksin oodanud. Tulin ühe medali järele, aga sain kolm. Uskumatu! Olen väga rahul. Aga nüüd mõtlen juba järgmise nädalavahetuse Lahti MK-etapile. Mul on veel palju mängus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles