Tipphetked: venelastele tõi üle 26 aasta hokikulla seitsmeväravaline triller

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa koondis pole mitte kunagi olümpiamängudel jäähoki kuldmedalit võitnud. Seitsmel korral on olümpiavõitjaks tulnud Nõukogude liit ja kahel korral olümpialipu all mänginud venelaste koondis – esimest korda 1992. aastal pärast NSVL lagunemist ja teistkordselt täna, kui Sotši dopingupattudega kaasnenud karistuste tõttu võitis olümpiafinaali Olümpiasportlased Venemaalt nime kandev koondis.

Sealjuures tuli võit favoriidikoormat kandnud venelastele neetult raskelt, sest imelise turniiri teinud Saksmaa meeskond esitas neile südi vastupanu. Venelased läksid mängu kahel korral juhtima, kuid sakslased olid nobedad vastama ning lõpuks avastasid hoopis soosikud end plindrist – kaks minutit enne normaalaja lõppu oldi ühe väravaga taga ja ühe mängijaga vähemuses, kuid väravavahi väljavõtmine aitas venelased viigini ning lisaajal realiseeriti kiirelt ära tekkinud ülekaal. Võidupidu võis alata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles