Video ja pildid: vaadake, kuidas valmisid presidendi vastuvõtu suupisted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba eile kell 10 oli Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) köök presidendi vastuvõtu suupistete valmistamise pärast tulvil saginat.

Noorkoka tiitli pälvinud PKHK õpilane Andra Holland tundis vastuvõtu eel ärevust, sest see on olnud üks tema suuri unistusi. Hoolimata pabinast on ta aga keskendunud ja suureks päevaks valmis.

Kui Pärnu Postimees kööki jõudis, oli Hollandil parajasti käsil siiakala puhastamine. "Töös on ka näiteks sambla ettevalmistamine ja hirve praadimine soola ja pipraga," tutvustas Holland, kes lubab inimesi üllatada ja pakkuda maitsvaid metsasaadustega näkse.

Tartusse sõitsid riigi tähtsaima peo külalistele kulinaarset tervitust viima ka Pärnu Tralli lasteaia kokk Eveli Vainikk, kelle käe all valmisid suupisted lihaveisest ja kohakalast, ja restorani Noot kokk Piret Pusse, kes pakkus riigipea külalistele kolme sorti ampse, millest ühes annab tooni siig, teises kitsejuust ja kolmandas domineerivad kukeseened muude metsaandidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles