Rene Zahkna: mitu aastat järjest ei viitsi peaga vastu seina joosta

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Mitu aastat järjest ei viitsi peaga vastu seina joosta. Midagi on vaja muuta. Igas riigis toimuvad reeglina uue olümpiatsükliga muutused. Praegu võib ainult Rootsi sama puuga jätkata,» hindab Rene Zahkna Eesti laskesuusatamise seisu pärast olümpiamänge. 

Zahkna parimaks kohaks jäi olümpial individuaaldistantsi 65. koht, Eesti meeslaskesuusatajate edukaima soorituse tegi Kalev Ermits, kes oli samas 32.

«Olümpia jääb kripeldama, aga teadsin juba enne, et ükskõik, mis tulemus tuleb, seda muuta ei saa. Sähvatust ei olnud, aga ka oluliselt ärakukkumist polnud. Sprindist on kahju, seal oli ikkagi eesmärk jälitussõitu saada.»

Ka teatesõidu järel ei saanud Zahkna rahul olla. Eestlane kasutas kahe tiiru peale kokku neli varupadrunit.

«Lamades oli täitsa tuulevaikne, läksin sinna kiire rütmiga peale, aga ju tõmbasin ise ära. Varupadrun lendas ka nii kiiresti välja, sellest on kahju. Päevad ei ole vennad - prantslane sai siin segateates kulla, täna tuli Eesti selja taga,» sõnas ta ning viitas, et asi oli kehvas suusas. 

«Mul oli testis juba selline tunne, et head suuska ei tule. Ei saagi aru, mis määrdega juhtus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles