Video: Pärnu Paradiisi restorani kokk õpetab astelpajuga kaerakilet valmistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Monik Uibo lisab vanaaegsele rahvustoidule astelpaju ja muudab kaerakile tõeliselt nauditavaks magustoiduks nii maitselt kui välimuselt.

Uibo arvab, et toit on vahepeal unarusse jäänud, sest keegi ei viitsi kaerahelveste hapendamisega jännata, kuigi roog on tänu piimhappebakteritele soolestikule väga tervislik.

Karamellikattega astelpaju-kaerakile, retsept

Jämedatele, täisterakaerahelvestele valada peale soe vesi. Kauss katta kilega ja segul lasta 48 tundi toatemperatuuril hapneda. Kahe päeva pärast keeta astelpajumarjad kergelt läbi, et neist mahl välja pressida. Siis suruda hapen­datud kaerakilesegu läbi­ sõela, vedelikule lisada astelpajumahl ja suhkur. Kuumutada vedelikku paarkümmend minutit pidevalt segades, kuni konsistents muutub paksu kisselli laadseks. Valada vormi ja lasta külmkapis tarduda. Peale riputada suhkur ja kuumutada põletiga karamelliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles