Galerii ja video: Politseioperatsioon Brüsselis lõpetati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia politsei sulges täna  julgeolekuohu tõttu kolmeks tunniks ligipääsu mitmele tänavale Brüsseli Foresti linnajaos, praeguseks on politseioperatsioon lõppenud.

Politsei eriüksuslased otsisid läbi kaks korterit Place Saint-Denis' lähistel asuvas hoones.

«Võin kinnitada, et tegu polnud terrorirünnakuga,» ütles Reutersile Belgia politsei pressiesindaja.

Politsei teatel tuli täna pärastlõunal politsei jaoskonda šokis Poola päritolu mees, kelle ütluste kohaselt oli toimepandud mõrv.

Politseinikud ei leidnud saabudes aga eest midagi. «Paistab, et tunnistaja oli väljendanud ennast halvasti,» märkis ta.

Sündmuskohal viibinud pealtnägijad ütlesid aga, et lähedalasuvas hoones siiski intsident toimus ja väitsid, et nägid relvastatud isikut. Seetõttu saadeti kohale Belgia politsei eriüksuslased, ütles pressiesindaja.

Pariisi 2015. aasta novembri terrorirünnakute kahtlusalune Salah Abdeslam peitis ennast Foresti linnajaos ning astus 2016. aasta märtsis lähedalasuvas korteris politseiga tulevahetusse.

Belgia alandas hiljuti riikliku ohutaset, mida hoiti viimased kaks aastat kõrgel. 2016. aasta märtsis Brüsseli lennu- ja metroojaamades aset leidnud terrorirünnakud nõudsid 32 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles