Postimehe video: surmasuust pääsenud ameeriklase olümpia lõppes hirmsal moel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

22-aastane USA freestyle-suusataja Torin Yater-Wallace tuli olümpiamängudele tõestama, et karm minevik on seljataha jäänud. Rennisõidu finaalis pidi ta leppima aga üheksanda kohaga, sest elas üle hirmsa kukkumise. 

Ameeriklase elu pole olnud meelakkumine. 2015. aastal sattus ameeriklane surmasuhu: tema kehasse tungis streptokokk- infektsioon, nii et ta pandi kümneks päevaks reanimatsiooni. Mees vaakus elu ja surma vahel ning lõpuks üles ärgates tulles kaalus ta ligi kümme kilo vähem. Aasta hiljem lubasid arstid tal suuskadele naasta ning ta võitis X-mängudel Norras kuldmedali. Tema võitlusest tehakse ka dokumentaalfilmi «Back to life». 

Yater-Wallace’i spordiedu on seni suuresti toetanud ka tema perekonda: tema isa sattus föderaalvanglasse, tema ema võitles aga käärsoolevähiga ning teismelisena tõid just ameeriklase võidurahad perele toidu lauale. «Vahel mõtlesin: miks jälle mina? Miks? Mille kuradi pärast ma selle ära teenisin? Aga ilma selleta ma poleks see inimene, kes täna olen.»

Tänases rennisõidufinaalis oli Yater-Wallace sooritamas teist sõitu, kui põrutas suusaga vastu renniseina ning kukkus. Kuigi eelnevatel päevadel on taolised kukkumised lõppenud luumurdudega, suutis ameeriklane end imekombel jalule saada. 

Õnnetult kukkus ka Sotši olümpiapronks, prantslane Kevin Rolland, kes kukkus maandudes renni äärele. The Guardiani andmetel «oigas Rolland hirmuäratavalt, kuid loodetavasti oli see ängist, mitte valust.» Prantslane tunnistas Prantsusmaa ajalehele L'Equipe: «Kukkumine oli minu moraalile füüsilisest valust hullem.»

Olümpiavõitjagi ei selgunud viperusteta - ameeriklane David Wise võitis hoolimata sellest, et tema suusal purunes side. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles