Anti Saarepuu avaldas, mis võib sprinditeates määravaks saada

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Ma usun, et poisid on täitsa heas konditsioonis. Igati positiivselt häälestatud. Loodan, et tuleb igati tore ja äge päev!» sõnas Eesti suusakoondise treener Anti Saarepuu sprinditeate eel. Eestlastest on stardis Karel Tammjärv ja Marko Kilp

Eesti stardib teises poolfinaalis. Konkurentideks on Norra (Johannes Höfslot Klaebo, Martin Johnsrud Sundby), Šveits (Dario Cologna, Roman Furger), Itaalia (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino), Prantsusmaa (Maurice Manificat, Richard Jouve), Kasahstan (Aleksei Poltoranin, Denis Volotka), USA (Erik Björnsen, Simeon Hamilton), Kanada (Alex Harvey, Len Väljas), Bulgaaria, Poola, Ukraina, Slovakkia, Austraalia, Hiina.

«Marko ülesanne on eelkõige esimesed kaks vahetust grupis püsida. Teame, et see sprinditeade pole enam tavasprindiga sarnane. Karel kestab ilusti ära –päris paljudel võistkondadel on distantsimehed sees. Taktika on selline, et Marko ei tohi esimeses kahes vahetuses äkilisi spurte teha, siis kestab kolmanda ära.»

Saarepuu usub, et tuleb kiire sõit ning olukorra teeb põnevamaks see, et 14 võistkonda peavad hakkama saama kitsal rajal. 

«Sprindirajal on huvitavad laskumised, et võib nii mõndagi juhtuda. Üksi kahekesi tulla pole mingit probleemi, aga kui kümmekond meeskonda tulevad laskumisse ning olud on natuke jäisemad kui tavaliselt, siis läheb võitluseks! Kehakontakti kindlasti tekib,» sõnas ta. «Õnneks on Karel ja Marko tugevad poisid, nad ei lase ennast ära tõugata! Olen alati neile öelnud, et kindlasti selliseid asju juhtub!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles