Tipphetked: Nigeeria tegi olümpiaajalugu, Jamaica libe liug jätkub

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nigeeria ja Jamaica bobinaiskonnad täitsid täna oma eesmärgi - kumbki kelk kummuli ei käinud ning ühtlasi sai omajagu ka ajalugu tehtud. 

Eksootiliste naiskondade duelli juhib Jamaica, kes veel paar päeva tagasi oli treeneriprobleemi tõttu ka oma kelguta. Nimelt teatas nende sakslasest treener Sandra Kiriasis paar päeva enne olümpiavõistlust, et lahkub ametist ja võttis sportlaste kelgu kaasa. Naiskond asus seepeale aktiivselt endale uut kelku otsima ning abi tuli Jamaica õlletootjalt Red Stripe, kes ostiski neile uue kelgu.

«Teadsime, et kannatame. Tulimegi siia kannatama, aga ka sellest õppima ning seda me kogu aeg teemegi. Saame hakkama,» sõnas Jazmine Fenlator - Victorian. 

Jamaica on seejuures 18. kohal, kaotades Saksamaale 20 naiskonna seas +1,53. Esimeste aafriklastena bobisõidus võistlevad nigeerlannad Seun Adigun ja Akuoma Omeoga jäävad Jamaicale alla kahe sekundiga. 

«Areneme iga päevaga. Meie tänase päeva moto oli: anna endast nii palju kui suudad, ning täpselt seda me tegimegi!» sõnas Adigun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles