Algo Kärp: ma ei mõtle sellele, et EOK rahad ära kaovad

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti murdmaasuusatamise teatemeeskonnas teist vahetust sõitnud Algo Kärp tegi täna Pyeongchangis oma esimese stardi. 50 km klassikamaratoniks harjutav eestlane kinnitas, et parandamisruumi veel on. Seda eelkõige suuskades. 

«Täna oli suur võitlus, ei saanud suuski tööle. Ei olnud pidamist ega libisemist, pidamisega oli täna kõigil probleeme. Suuskade osas on vaja kindlasti teha maratoniks parandustöid,» sõnas ta. 

«Ootan maratoni põnevusega. Suusavahetusega sõit juba näitas, et esiotsameestel tekkisid 25. kilomeetril krambid. See ei ole tavaline ehk näitab, et siin on raske.»

Kärp sai oma vahetuses veidi maast kaasa sõita kolmekordse olümpiavõitja Dario Colognaga, kuid jäi šveitslasest siiski maha. «Plaan oli see, et kui Dario tagant tuleb, siis üritada temaga kaasa minna. Paraku täna seda sees ei olnud. Oleks tahtnud veidi paremini sõita. Pingutasin nii palju kui võimalik, et Karelil oleks võimalik austerlast püüda.»

Eesti meeskond soovis 10. kohale jõuda, kuid lõpuks ületati finišijoon 12. koondisena. «Ma ei mõtle sellele, et EOK rahad ära kaovad, mõtlen praegu ainult maratonile,» kinnitas Kärp.

Millise eesmärgi Kärp endale paneb? ​«50 kilomeetrit lähen muidugi 20 sekka sõitma, aga see ei tähenda, et kui olen 21., siis olen pettunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles