Tipphetked: lühirajauisutamine pakkus lõunakorealastele nii rõõmu kui ka kurbust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olümpiamängude korraldajamaa Lõuna-Korea traditsiooniliselt medalirikkaim ala lühirajauisutamine tõi täna fännidele nii rõõmu kui ka kurbust.

Naiste 1500 m finaalis oli 19-aastase korealanna Minjeong Choi ülekaal vaieldamatu – 0,755 sekundit edu on lühirajauisutamises väga suur. Ta lihtsalt uisutas kolm ringi enne lõppu teiste eest ära.

Hõbe kuulus Jinyu Li'le (Hiina) ja pronks Kim Boutinile (Kanada), kes sai sama karva medali ka 500 meetris. . 

Meeste 1000 m finaal lõppes eelviimasel ringil kukkumisega ja nii oli kahekesi ette jäänud uisutajail lihtne medalid jagada. Kanadalane Samuel Girard, keda lubati finaali vaid põhjusel, et poolfinaalis rikuti tema vastu määrusi, teenis kulla ja ameeriklane John-Henry Krueger hõbeda.

Kukkujate seas oli aga pealtvaatajate kurvastuseks kaks korealast, kellest esimesena püsti saanud Yira Seo tuli pronksile. Süüdlaseks loeti Ungarit esindanud hiinlane Shaolin Sandor Liu, kuid see fakt korealasi ei lohuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles