Diskvalifitseeritud Maltsev: võtan süü omaks!

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suusahüpete suure mäe kvalifikatsioonis pääses kaks eestlast lõppvõistlusele, kuid üks diskvalifitseeriti. Nimelt avastati, et Kevin Maltsevi saabas oli veidi liiga suur. 

«Saabas on üks millimeeter liiga suur. Siin juba teised arvasid, et jalgevahe oli liiga madalal, aga oli hoopis saabas. Kõik asjad kontrolliti ära, otsiti viga lihtsalt,» viitas Maltsev endise suusahüppaja Kaarel Nurmsalu spekulatsioonile enne olümpiat, mis kuulutas, et ühel võistlusel võetakse eestlane niikuinii maha. Nimelt olla kolm eestlast konkurentsis liiga palju ning rahvusvaheline alaliit proovib Nurmsalu sõnul sellega võrdsust tagada. 

Eesti suusahüppajate treener Hillar Hein kinnitas, et reeglid on reeglid, kuid jäi eriarvamusele, et saabaste suurus mõjutab sooritust. «Sisuliselt see hüppele ei tähenda küll midagi. Reeglitest peavad kõik kinni pidama  - see on selge.»

Maltsevi hüpe jäi ka lühikeseks - 108 meetriga kogus ta 60,3 punkti ning sellega ei oleks 50 parema sekka pääsenud. «Ega selle hüppega poleks niikuinii edasi saanud. Võtan süü omaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles