Video: keskkriminaalpolitsei peab kinni majanduskuriteos kahtlustatava (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkriminaalpolitsei pidas sel nädalal kinni tuntud ärimehed Hubert Hirve ja Pavel Gammeri ning veel ligi 10 nendega seotud inimest, keda kahtlustatakse majandusalastes ning varavastastes kuritegudes.

Keskkriminaalpolitsei avalikustas video, millel on näha ühe kahtlustatava kinnipidamine teisipäeval. Politsei ei kommenteeri, millise kahtlusaluse kinnipidamine videolt näha. Politsei saab kinnitada ainult seda, et tegemist on ühega 12 kinnipeetust.

Teiste hulgas pidas keskkriminaalpolitsei kinni ka oma kunagise kolleegi, rahapesu andmebüroos üle 10 aasta töötanud Aivar Orukase, samuti kunagise kaitsepolitseiniku Viljar Subka. Lisaks eelmistele on kahtlustatavate hulgas ka tuntud vandeadvokaat Viktor Särgava.

Politseioperatsiooni käigus otsiti läbi üle 30 hoone, nende seas nii erinevaid tööruume kui ka elamuid.

Harju maakohus võttis süüasjaga seoses vahi alla seitse inimest, neist kuus teisipäeval ja seitsmes kolmapäeval.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on aastaid tegutsenud kuritegelik ühendus toime pannud erinevaid majandusalaseid ning varavastaseid kuritegusid eesmärgiga teenida ühenduse juhtidele ning liikmetele varalist kasu. Lisaks füüsilistele isikutele kasutati kuritegude toimepanemiseks ka erinevaid juriidilisi isikuid.

Kuritegelikul teel saadud tulu täpne suurus on väljaselgitamisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles