Tipphetked: olümpiarada rikastas Jõgeva kogemustepagasit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18-aastane Eesti mäesuusataja Anna Lotta Jõgeva saavutas oma debüütolümpial slaalomis kahe sõidu kokkuvõttes 48. koha, kaotades võitjale 21,88 sekundit. 

Eile suurslaalomi esimese sõidu katkestanud Jõgeva näitas slaalomi esimeses sõidus 52. ning teises 49. aega. Rootslannast võitjale Frida Hansdotterile kogunes kahe laskumisega kaotust 21,88 sekundit.

«Ma tahtsin riskida, aga otsustasin eilse pärast ettevaatlik olla. Tahtsin vähemalt ühe sõidu kirja saada,» ütles Jõgeva pärast esimest laskumist. «Stardiväravas mõtlesin, et jumala eest ei kukuks. Sain esimeses sõidus enesekindlust.» Teiseks sõiduks oli Jõgeva plaan juba rohkem riskeerida. «Mul ei olnud ajalist või kohalist eesmärki, aga mulle tundub praegu see päris okei,» kommenteeris ta oma esimese laskumise aega.

«Teine sõit läks natuke paremini, aga ikkagi oleks võinud lasta suuskadel rohkem hoogu koguneda,» sõnas Jõgeva, kes laiutas teise sõidu lõpus käsi ning vangutas pead. «Ma olin nii väsinud teise sõidu lõpus, et ma ei mäletagi, mida ma tegin. Rada oli raskem – väravaid oli tihedalt!»

 «Esimene olümpia – midagi suurt ei saa ju siit loota. Hea katse esimeseks korraks,» sõnas ta ning lisas, et sai olümpiamaitse nüüd suhu. «Kogemusrikas olümpia oli. Maailma tippudega võistelda on hoopis teine asi kui Norras FISi võistlustel. Väga suur võistlus ja üldse hästi lahe, et ma siia ikka sain! Staarid on ikka väga professionaalsed. Sõidu pealt näeb ka, mida nad on treeninud. Mingi aeg tahaks ikka nende tasemele jõuda, aga selleni läheb veel aega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles