Fotod ja video: USA hävitajad harjutavad koostööd Eesti sihitajatega (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis on kaks kuud kestvatel õppustel USAs Ohio osariigis paikneva hävitajate eskadrilli 12 lennukit F-16, vahendas ERR.

Jaanuari keskpaigast märtsi keskpaigani toimub Eesti õhuruumis Eesti-USA ühisõppus. Täna said ajakirjanikud Ämari lennubaasis tutvuda nii õppuse käigu kui ka lennukite ja meeskondade ettevalmistusega väljalendudeks.

USA päritoluga mitmefunktsiooniline hävitaja F-16 Fighting Falcon on ühe mootoriga kerge lahingulennuk. Lennuki mitmefunktsioonilisus tähendab seda, et teda saab kasutada hävitajana õhuruumi kaitseks, ründelennukina maapealsete ja merel olevate objektide hävitamiseks, aga ka mitmesuguste luureülesannete täitmiseks.

Eestisse tuldi eelkõige harjutama koostööd meie sihitajatega, kes juhtisid hävitajad keskpolügoonil asuvaid sihtmärke pommitama. Lisaks Eesti sihitajatele olid abiks belglased, kellel on kogemusi suuremate formatsioonide kui paari lennuki sihtmärgini juhatamisel.

Ohio eskadrill on Eestis õppustel kokku kaks kuud ning lahkub Saksamaale märtsi keskel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles