Kristjan Kangur Postimehe videointervjuus: nägin juba suvel meie potentsiaali

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast Kalev/Cramo 67:75 kaotust Ühisliiga liider Kaasani Unicsile sõnas Eesti klubi kogenuim eestlane Kristjan Kangur, et viimasel veerandil õnnestus tugevamal meeskonnal paremus maksma panna.

«Neljanda veerandi alguses tehti meile ikkagi selgeks, kes siin tugevam on,» sõnas Kangur Kanal 12 ja Postimehe otse-eetris. «Pealtvaatajatele oli huvitav mäng, aga tugevam võttis ikka oma.» 

Kalev näitas Euroopa tippmeeskonnale pikka aega hambaid ja viimasele veerandajale mindi vaid viiepunktilises, 52:57, kaotusseisus, kuid nimekad külalised tegid kahe minutiga 8:0 vahespurdi ning kohtumine oli sisuliselt otsustatud. 

Eesti meisterklubi suutis mängida agressiivset kaitset ja valmistada Unicsile küllaga peavalu. «Eks agressiivne kaitse peab ju kuidagi jalgadesse jääma, tööd on tehtud. Kui pilt oleks vastupidine, oleks midagi valesti. Näeme selle kallal vaeva, püüame pisikesi eksimusi vältida, ühel lehel olla. Neljapäeval on juba tähtis mäng Nižni Novgorodiga (samuti kodus - toim.). Loodetavasti saame siis paremini hakkama.» 

Kas Kangur nägi juba suvel meeskonnaga liitudes, et Kalev võib tänavu Euroopa tippklubidele nii tihti vastu hakata? «Nägin seda potentsiaali küll ja oleme hakanud mingil määral seda ka realiseerima, koledaid võite on juba tulnud. Aga ärme enne hooaja lõppu hinnanguid anna. Kui mängud saavad mängitud, siis saame hinnata.» 

Unicsi vastu hiilgas noor ameeriklasest tagamängija Isaiah Briscoe, kes viskas üleplatsimehena 25 punkti, ent leidis hea sööduga ka palju kordi kaasmängijaid. «Ta tegi tõesti supermängu ja oli väga kasulik. Noore mängumehena tulebki häid ja halbu momente sisse, stabiilsust on vaja. Kui soovib sammu edasi teha, peab veel kõvasti tööd tegema.» 

Millises konditsioonis 35-aastane Kangur ise hetkel on? «Pean vastu pidama. On paremaid hommikuid ja halvemaid hommikuid. Mis seal nuriseda. See on minu ja meie töö. Kui nina krimpsus tulen, pole mõtet asja teha. Paneme täie rauaga lõpuni,» muigas vanameister.

Juba neljapäeval võõrustab Kalev Ühisliiga kohtumises Nižni Novgorodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles