Olümpiamängude suurim šokk: Saksamaa alistas hokiturniiri poolfinaalis Kanada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Saksamaa hokimeeskond on Pyeongchangi olümpiamängudel korda saatnud ime. Meeskond, mis neli aastat tagasi ei jõudnud 12 turniirile pääsenud koondise sekkagi, mängib nüüd pühapäeval kullale. Nelja parema seas tehti sotid oivalises mängus selgeks suure Kanada endaga!

Enne mängu:

Saksa koondis on võitnud sel olümpiaturniiril kolm mängu viiest, aga neist mitte ainsatki normaalajal. Alagrupis alistati karistusvisetel Norra ning seejärel play-offis lisaajal esmalt Šveits 2:1 ning kolmapäeval veerandfinaalis 4:3 Rootsi. Kuigi täna mängitakse poolfinaalis, on seoses kahe alagrupis saadud kaotusega (Soomelt 5:2 ja Rootsilt 1:0) turniiri väravate vahe jätkuvalt negatiivne.

Pyeongchangis traditsioonilist favoriidikoormat kandva Kanada tee nelja parema sekka on kulgenud valutumalt – kaotusseisus pole turniiri jooksul mängitud sekunditki. Tõsi, üks kaotus lipsas alagrupiturniiril sisse, kui Tšehhile jäädi pärast 2:2 viiki bullitites alla. Viimasena langesid veerandfinaalis vahralehemaa poegade ees 1:0 Soome lõvid.

Kanada jahib olümpiamängudel kolmandat järjestikkust olümpiakulda. Tõsi, tänavu tuleb seda teha oma kirkaimate mängijateta, kuna NHL ei lubanud sportlasi olümpiale, kuid seal maal on hokitraditsioonid nõnda sügavad, et väärt mängijate puudust karta pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles