Mees sõitis rattaga üle Peipsi Piirissaarele poodi (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tööasjus Piirissaarel käinud Tartu vallavalitsuse ametnikud kohtasid oma teekonnal Peipsi peal jalgratturit, kes lumesajus saare poole kurseeris.

«Sellist asja pole ma tõesti varem näinud – lumi, jää ja jalgrattur,» ütles Tartu abivallavanem Tarmo Raudsepp, kellel õnnestus mootorsaani taga olevast sõiduriistast haruldast vaatepilti ka salvestada.

«Ju oli ta matkaja, käis saarel ära ja sõitis tagasi,» arutles abivallavanem.

Kolmapäeva lõuna paiku suures lumesajus saarele jõudnud jalgrattur üllatas ka Tooni külas elavat paljunäinud Maria Korotkovat, Tartu valla menetlejat.

«Ta tuli vallamaja juurde, küsis minult, kus on kauplus,» rääkis Maria Korotkova. «Mul kukkus kohe suu lahti! Juhatasin teed, mees sõitis kaupluse poole ja kadus ära. Ma ei jõudnud küsidagi, kes ta on. Eesti keelt rääkis, oli vast 30-aastane mees.»

Lisaks jalgratturile avaldas abivallavanemale muljet ka mootorsaani taha käiv sõiduriist, millega neid saarele ja sealt suurele maale tagasi sõidutati. «See on nagu tramm, no selline väike tramm,» iseloomustas Tarmo Raudsepp sõiduriista.

Piirissaare rahvas kutsub seda sõiduriista kibitkaks, eesti keeles siis kattega saaniks või vankriks.  «Kibitka on väga mugav ja väga ohutu,» kinnitas Maria Korotkova. «Kolmapäeviti toome sellega Laaksaarest kaupa, reedel ja pühapäeval sõidutab Vladislav Kondratjev inimesi.»

Mootorsaani taha käiva vaguni soetas Piirissaare vald mõni aasta tagasi. «Korraldasime hanke, ostsime kibitka Rootsist või Soomes, täpselt enam ei mäleta, päris kallis oli,» rääkis Maria Korotkova. «Meile on ta väga hea ja vajalik asi, talvel inimesed kogu aeg sõidavad sellega. Sõit on tasuta, see on meile väga oluline.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles