Kalev/Cramo andis lahingu, aga kaotas Nižni Novgorodile lisaajal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

BC Kalev/Cramo võõrustab täna Ühisliigas Kalevi spordihallis BC Nižni Novgorodi – mõne aasta tagust tippklubi, kes on üle elamas üsna raskeid aegu. Võiduvõimalus oli mõlemal meeskonnal, kuid lõpuks osutus lisaajal kindlamaks Vene klubi mängijate närv.

Avaveerandi võitis külalismeeskond 17:16. Poolajaks oli vahe kasvanud juba kaheksale silmale - 34:42 meie meeskonna poolt vaadates. Kolmanda veerandiga suutsid kalevlased aga mänguseisu viigistada 61:61. Kuigi normaalaja lõpuhetkedel oli mõlemal meeskonnal võimalus matši saatus enda kasuks otsustada, mindi siiski 84:84 lisaajale. Seal domineeris juba Novgorodi meeskond 103:97.

Mängu täheks kerkis külaliste poolelt Stevan Jelovac, kes viskas 49(!) punkti tabades sealjuures kolmeseid kümnest kuus. Lauapalle jäi mehe arvele 15. Kalevi resultatiivseim oli Isaiah Briscoe, kes viskas 21 punkti, kuid näitas mängu otsustavatel hetkedel ka endale omast liigset kiirustamist.

ENNE KOHTUMIST:

Omavahelises arvestuses on Nižni peal 10:1 – kolm aastat tagasi sai Kalev kodus magusa 110:76 võidu, ent kümnest kaotusest vaid kaks on olnud napimad kui 10 punkti. Liigatabelis lahutab kahte meeskonda vaid üks võit ning kui Nižni Tallinnas võidu võtab, kukub just Kalev tihedas pingereas eelviimaseks. 

Nižni kõige ohtlikum mängija on serblane Stevan Jelovac (28, 208, novembris Kalevi vastu 16+8lp), kes on seni kogunud keskmiselt 18,3 punkti (kolmas mees liigas; esikuuikus nii viske- kui vabavisketabavuselt).

Keskmiselt üle 10 punkti on Ühisliigas kogunud ka Valgevene veteran Vladimir Veremejenko (33, 208), kunagi ka NBA draftis valitud mees (2006, 48. valik), kes on viimased kolm hooaega mänginud vastavalt Türgis, Itaalias ja Saksamaal (tuli Bambergiga Saksamaa meistriks); mängujuht Jake Odum (27, 193, Kalevi vastu 17+7rs) ja Kalevi vastu 20 punktiga hiilanud Pjotr Gubanov (30, 206).

Meenutuseks: Kalevi vastu tegid palju pahandust ka mängujuht Ivan Strebkov (26, 192) – 11+6rs, CSKA kasvandik Artjom Komolov (24, 194) – 13, ning Aleksandr Zahharov (24, 203) – 13 punkti. Meeskonna peatreenerina jätkab ebaõnnestumiste reale vaatamata serblane Zoran Lukic, kes nad ka 2014.aastal Ühisliiga finaali tüüris.

Kalevi vastu hiilgavalt tabanud (lähedalt 22/32, kaugelt 14/24 ja vabaviskejoonelt 17/18) meeskonna trumbiks ongi seni olnud visketabavus – vabavisete arvestuses ollakse liigas esikohal, kaugvisetes kuuendal ja lähivisete tabavuses seitmendal kohal. Seevastu lauapallide arvestuses ollakse eelviimased ja ka pallikaotuste arvestuses esirinnas (Kalevi vastu sügisel 17 pallikaotust). Ka endale lastakse palju visata – seni keskmiselt 87.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles