Halb ilm lükkas Jõgeva olümpiadebüüti veelgi edasi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste slaalom lükati reedele
Naiste slaalom lükati reedele Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Kuigi ameeriklanna Mikaela Shiffrin on alles 22-aastane, on ta mäesuusatamise slaalomit valitsenud juba kuus hooaega. Kas ta valitseb distantsi ka Pyeonchangis, selgub alles reedel, sest kehvad ilmastikuolud ei lubanud sportlasi täna starti.

ENNE VÕISTLUST: 

Muidugi ei saa sellisel alal, kus sageli katkestamisi ette tuleb, kellelegi kulda varem kaela riputada, aga kui mingeid suuri vigu sisse ei tule, peaks võitja täna peetaval alal olema Shiffrin, kes on seni näidanud ka head võistlusnärvi. Shiffrin on võitnud slaalomis kõik neli viimast suurvõistlust (2013, 2015 ja 2017 MM, 2014 OM) ning nüüd hakanud ettepoole nihkuma ka teistel mäesuusaaladel.

Slaalomi olümpiaajalugu aga näitab, et sel alal kaht kulda tavaliselt ei võideta. Nii naiste kui meeste slaalomis kokku on vaid üks slalomist teeninud kaks olümpiavõitu – Vreni Schneider aastatel 1988 ja 1994.

Kes võiks Shiffrinile konkurentsi pakkuda? Rootslanna Frida Hansdotter on ainus, kes seisnud Shiffrini kõrval poodiumil kõigil kolmel viimasel MM-il. Ta on kaks korda teeninud pronksi ja korra hõbeda. Mullusel MM-il tuli Shiffrini järel teiseks šveitslanna Wendy Holdener.

Käesoleva talve MK-sarja tulemuste põhjal peaks olema Shiffrini pearivaal slovakitar Petra Vlhova. Ta on kokkuvõttes teine ja võitnud kaks slaalomietappi. Vlhovast võib saada esimene Slovakkia mäesuusataja, kes olümpialt medali võitnud. Hansdotter pole etappi võitnud, aga jõudnud viis korda poodiumile.

83 naisslalomisti seas teeb Pyeongchangis kaasa ka eestlanna Anna Lotta Jõgeva. Tema ülesanne on eelkõige võistlus lõpetada, millega võib isegi jõuda 50 parema hulka, sest slaalomis on katkestajaid reeglina palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles