Postimehe video: Kontaveit peab lootma tundmatutele tiimikaaslastele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eesmärk on tugevusgruppi pidama jääda,» seab Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) sihi homme algavaks Fed Cup tenniseturniiriks, kus meie koondis kohtub alagrupis neljapäeval Portugali ning reedel favoriidikoormat kandva Suurbritannia naiskonnaga. Homme on kavas Portugali ja brittide matš.

Et Eesti koondis täidaks ülesande ehk mängiks tulevalgi aastal Euro-Aafrika tsooni kõrgeimas tugevusgrupis, tuleb nädala peale võtta ilmselt üks võit. Suurbritanniale pigem vastu ei saada, sest kui nemad panevad välja Johanna Konta (WTA 11.) ja Heather Watsoni (WTA 74.), siis pärast Kaia Kanepi loobumist Eestil tugevat teist numbrit välja käia pole.

Portugali vastu peaks Kontaveit üksikmängus võtma kindla võidu ja isegi kui teises kohtumises Elena Malõgina, Katriin Saar või Saara Orav kaotab, on paarismängus Kontaveidil ja ilmselt Malõginal ikka võimalik matšivõit kindlustada.

«Portugali vastased on asetuse poolest nõrgemad ja meil on suurem variant võita. Aga ma ei tea kuidas minu enda naiskonna liikmed mängivad, ma pole nendega kunagi paari mänginud – ma ei oskagi midagi oodata. On raske ennustada, et kuidas meil võib minna või keda võita võime. Aga edetabelikohtade poolest on brittidel kindlasti väga tugevad vastased,» nendib kontaveit.

Kui alagrupis saadakse kaks kaotust, tuleb tugevusgruppi püsima jäämise nimel pidada otsustav kohtumine Horvaatia, Ungari, Sloveenia ja Rootsi alagrupis neljandaks jäänud naiskonnaga.

Kui Kontaveidi ja Konta lahingus saab näha tõelist maailma tipptennist, siis üks vägev duell jääb Tallinnas olemata – Läti koondis loositi D alagruppi ehk Austraalia lahtiste kolmanda ringi kordusmatši Kontaveidi ja Jelena Ostapenko vahel tulla ei saa.

Eestlanna tunnistab, et ta pole pärast matši konkurendiga suhelnud, aga ootab huviga nende järgmist lahingut: «See oli hea mäng ja hea võit – ma kindlasti ei pelgaks temaga uuesti mängida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles