Fotod ja video: Taxify juhid kogunesid õhtul Tallinnas meeleavaldusele (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõiduvahendusplatvormi Taxify ligi poolsada juhti kogunesid täna õhtul ettevõtte peakontori lähistel, et avaldada meelt viimase aja muudatuste vastu töötingimustes.

Vaikiv meelavaldus algas kell 21 ning on planeeritud kestma südaööni. Hetkeisuga on end «kohvijoomiseks» nimetatud kohtumisele registreerinud ligi 50 juhti.

«Kohtumine toimub Pärnu maantee viadukti all, sest kontorisse meid ei lasta. Korjame kokku juhtide arvamused ja mõtted asja tagasi paremaks muutmise poole ning üritame leida võimaluse ametliku kohtumise Taxify otsustajatega. Siiani on kontori pool meid ignoreerinud,» ütles üks Taxify juhtidest Postimehele.

Probleem seisneb tema sõnul Taxify hinnareeglites ja partneritega suhtlemise poliitikas.

Esmaspäeva õhtul kella 21 ajal said kõik Taxify juhid tema sõnul kirja, kus üteldi, et alates teisipäeva lõunast hakkab kehtima dünaamiline hinnastamine.  «Antud hinnastamist prooviti ka enne  jõule, tagasiside juhtidelt oli ühene - see ei tööta ja klientide ning juhtide vastane,» ütles juht. «Sellegi poolest Taxify käivitas selle ja sellest hetkest kukkusid juhtide sissetulekud 30 protsenti.»

Selle kaotusega on meeleavaldajate sõnul tekkinud olukord, kus juhid peavad tegema tööd ca 70-80 tundi nädalas, et tasuda maksud ning autode rendi ja kütuse eest.

«Oleme üritanud suhelda Taxify kontoriga antud teemast. Meie leiame, et see on ohtlik, kui kliente teenindab juht kes on olnud roolis 70-80 tundi. Kaugel ei ole aeg, kus toimub esimene avarii, loodetavasti ilma inimohvriteta,» ütles meeleavaldusel osaleja.

Taxify üks juhtidest Martin Villig ütles meeleavalduse toimumist kommenteerides Postimehele, et grupp Taxify juhte plaanib tõesti ka talle teadaolevalt kohtumist, et arutada muudatusi juhtide rakenduses.

«Oleme hea meelega valmis kuulama juhtide ettepanekuid ja tagasisidet. Korraldame igakuiselt ka juhtide kohvihommikuid, kus on võimalus otse Taxify Tallinna meeskonnaga mõtteid vahetada,» lisas Villig.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles