Pildid: Tallinna-Tartu maanteeel põrkasid kokku veok ja reisijaid vedanud buss, mitu inimest sai viga (15)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Tartu maanteel Ardus põrkasid täna keskpäeval kokku veok ja reisijaid vedanud buss. Esialgsetel andmetel sai õnnetuses viga seitse inimest, raskelt viga saanud bussijuht suri hiljem haiglas.

Häirekeskusele teatati kell 12.18 paiku liiklusõnnetusest Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 56. kilomeetril. Teataja sõnutsi olid Ardu alevikus kokku põrganud veoauto ja reisijaid vedanud buss.

Esialgsetel andmetel sõitis liinibuss veoautole tagant otsa ning kokkupõrke tagajärjel sai mitu inimest viga. «Esialgsetel andmetel sai õnnetuses neli inimest raskelt ja kolm kergelt vigastada. Kokku oli bussis 37 reisijat,» teatas politsei esindaja. Õnnetuse tagajärjel toimetati haiglasse neli inimest ning kiirabiarstid vaatasid sündmuskohal üle 12 inimest.

Politsei pressiesindaja lisas pisut hiljem, et avariis sai raskelt viga bussijuht, kelle päästjad lõikasid bussist välja ning andsid üle kiirabile. Kella 15.40 paiku teatas politsei, et 71-aastane bussijuht suri haiglas.

Õnnetuspaigas oli paar tundi liiklus suletud, ümbersõit oli korraldatud Paunküla kaudu.

Liikluskaos ümbersõidul

Õnnetuse tõttu oli Tallinna-Tartu maantee suletud ning kogu sealne liiklus Paunküla kaudu ümber suunatud. Väikesel teel on liiklus hetkel osaliselt ühesuunaline ning kohapeal on ka liiklusreguleerijad.

Postimehe lugeja sõnul tunduvad teed olevat hooldamata, ilmastikuolud tuisu tõttu halvad ning ummikus liiklemisel tuleb arvestada olulise ajakaoga. «Kel vähegi võimalik, valige Tallinna ja Tartu vahel liiklemiseks Piibe maantee,» tõdes lugeja. Ka ümbersõidul on üks reka kraavi sõitnud.

«Õnnetuse tõttu on liiklus õnnetuspaiga ümbruses ja ka ümbersõidul keerulised ning on seisakuid. Palume kõikidel sõidukijuhtidel võimalusel kasutada alternatiivseid marsruute,» seisab ka politsei täpsustuses.

Liinibussiga Tallinnast Tartusse sõitnud Postimehe arvamustoimetaja Marti Aavik ütles, et Ardus juhtunud raske avarii tõttu seisis kogu liiklus kella 13 paiku umbes pool tundi. Seejärel suunas politsei liikluse Paunküla kaudu ümber.

«Veider oli vaadata, kuidas suured rekad ja bussid kitsal teel üksteisest mööda üritasid sõita,» ütles Aavik.

Ta oli sõitnud Tallinnast välja kl 12, kuid liiklusseisaku ja ümbersõidu tõttu oli buss kl 15.20 paiku ikka veel teel Tartusse.

 Esialgsetel andmetel sattus õnnetusse Tallinna- Paide-Türi-Viljandi liinil sõitnud Hansa buss. Kella 12.45 paiku olid õnnetuspaigas kolm kiirabiautot, kaks pääste- ja neli politseiautot. Mõni aeg hiljem oli kiirabisid viis ja päästeautosid neli. Õnnetuspaik ise asub Ardu kiiruskaamerast umbes 300 meetrit Tallinna poole.

Kella 14.30 paiku teatas politsei, et Ardus on liiklus taas avatud.

Valdo Põder Põhja prefektuurist ütles ERRi raadiouudistele, et üks väike sõiduauto hakkas maantee pealt maha keerama ja selle taga liikunud veok pidi hoo maha võtma, kuid veoki taga sõitnud liinibuss ei saanud enam pidama ja sõitis veokile otsa.

«Sel teelõigul on lubatav sõidukiirus 90 km/h,» märkis ta, kuid lisas, et kolmapäevastes teeoludes ei peaks 90 km/h sõitma, sest teed on väga libedad.

Tema sõnul võib esialgu öelda, et ükski bussis olnud reisija turvavööd ei kasutanud.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles