Terve suure slämmi kõhuviirusega kimpus olnud Kanepi haiguse taha ei pugenud: iga kaotus on raske (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaia Kanepi kordas tänavu oma parimat tulemust Austraalia lahtistel, kui jõudis kolmandasse ringi. Tubli tulemus, kui võtta arvesse, et eestlanna oli terve turniiri kimpus haigusega. Kanepi ise ei taha aga täna Carla Suarez Navarrolt saadud kaotuses viirust süüdistada: «Kui juba väljakule mängima läksin, on kaotada alati paha.»

«Esimeses setis mängisin hästi,  teises kehvemini. Teises mängis tema paremini ja minul oli raskem. Lõpus ei saanudki ma oma mängu sisse,» võttis Kanepi tänase 6:3, 1:6, 3:6 kaotuse kokku.

«Tegelikult ma olen olnud alates Brisbane’i turniiri teisest ringist haige. Terve Austraalia lahtiste eelse nädala ei saanud ma teha korralikku ettevalmistust ning tänane energialangus ja -tühjus olid ka sellest tingitud. Ka eelmistes ringides võinuks nii minna, kui mängud oleksid olnud pikemad, aga seal ei pidanud ma nii palju jooksma.

Täna tundsin, et ei jaksa pikki punkte mängida, proovin lühikesi. Kuna jalad polnud teravad ja ise nõnda energiline, ei saanud hästi löökideks asenditesse ja neid ära teha, eksisin palju,» sõnas matši peale 44 lihtviga teinud Kanepi. Suarez Navarro eksis samas omapäi vaid 19 löögil.

Kanepi kordas küll oma Austraalia lahtiste parimat tulemust, kuid rõõmu polnud tema hääles grammigi võrra. «Ma ei taha rahule jääda, kui ma kaotan – olgu kolmas ring või finaal. Peale iga kaotust on raske. Ma ei arvesta haigusi. Kui juba väljakule mängima läksin, on kaotada alati paha.»

Kas kõhuviirus jätab Kanepi eemale ka veebruari algul Tallinnas toimuvast Fed Cup turniirist? «Eks oleneb, kuidas ma ära taastun ja kui valmis ma olen,» sõnas nüüd kodumaale lendav eestlanna.  «Võib-olla tulen mängima, võib-olla mitte.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles