Titaanide lahing: kinos Yorgos Lanthimos vs «Neljas õde»!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala «Hendrik Alla liikuvates piltides»:

  • Yorgos Lanthimos pole just lihtne filmirežissöör ja tilulilu-filmikesi ei tee. Tema oli see mees, kes 2015. aastal tegi kõhedavõitu ja kummalise «Homaari». Just kinodesse jõudnud «Püha hirve tapmine» pole mitte vähem kummaline ja kõhe, soovitan vaadata.
  • Mõni aeg tagasi rääkisin siin filmist «Õnnistatud maa», mis uuris homoseksuaalse armastuse võimalusi mudases Yorkshireäi farmis. Luca Guadagnino film «Kutsu mind oma nimega» tegeleb sama teemaga, aga on tunduvalt helgem, kas või juba selle pärast, et tegevus toimub 1983. aasta suvel Põhja-Itaalias. Aurelia Aasa kirjutab sellest lähemalt siin.
  • Toomas Kirsi filmiversioonile «Neljas õde» tema telesarjast «Pilvede all» ma vaatamissoovitust anda ei julge. Võib-olla ainult siis, kui olete sarja veendunud fänn. Kriitikale allub see materjal halvasti, sellepärast tegin Kirsiga ägeda intervjuu.
  • Film «Mees rongis» peaosas Liam Neesoniga jõudis kinno küll juba eelmisel nädalal, aga ei jõudnud sellest varem rääkida. See on hapnikusõõm märulisõpradele, keda kunstikino lämmatama kipub.

Head vaatamist, kinos näeme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles