Järelvaadatav: Kontaveit alistas toore jõuga Ostapenko ja saab võimaluse Kanepi eest kätte maksta! (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anett Kontaveit (WTA 33.) alistas Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 7.). Balti matši avasett kuulus 6:3 eestlannale, kuid teise võitis juba 6:1 lätlanna. Otsustavas setis oli kindlam Kontaveit: 13 minutit kestnud maratongeimis murdis ta 4:3 seisuks Ostapenko servi ja võitis lõpuks 6:3.

Tegu on Margaret Court Arena õhtuse sessiooni teise mänguna. Sellele eelneb Eesti aja järgi kell 10 algav meeste kolmanda ringi kohtumine Rafael Nadali ATP 1.) ja Damir Džumhuri (ATP 30.) vahel. 

ENNE MÄNGU:

Ostapenko ja Kontaveit võitsid 2013. aastal üheskoos paarismängus Tallinnas ITF-i turniiri ja jõudsid Wimbledoni noorteturniiril poolfinaali. 

«Juunioride turniiridel mängisime omavahel vist ühe korra. Kui õigesti mäletan, siis Anett võitis. Ta oli noorteklassis absoluutne tipp, pealegi minust aasta vanem,» soris 2014. aastal Wimbledoni juunioride turniiri võitnud Ostapenko Postimehe palvel hiljuti mälus.

Samas ei meenunud talle kohe esimese hooga ainus senine duell täiskasvanute hulgas – 2015. aasta suvel jäi Kontaveit Inglismaal Ilkey muruturniiril peale kindlalt 6:1, 6:2.

«Ta mäng on ju teada – talle meeldib kõiki palle täie jõuga lüüa. Mina päris nii ei mängi, ei löö ka sama lamedalt,» kõrvutas Kontaveit (22) eile enda stiili Ostapenko (20) omaga. «Pean üritama keskenduda rohkem ikka enda kui tema tegemistele, aga kindlasti saab suure eelise see, kes suudab teise rohkem liikuma panna.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles