Järelvaadatav: meistriklassi näidanud Barcelona pööras kaheväravalise kaotusseisu võiduks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania jalgpalli kõrgliiga liider FC Barcelona näitas Baskimaal klassi, kui tabeli teises pooles oleva Real Sociedadi vastu jäädi kaheväravalisesse kaotusseisu, ent seejärel pöörati 0:2 seis lõpuvileks 4:2 võiduks.

Julgelt alustanud Real Sociedad asus juhtima juba 11. minutil, kui osava pealöögi saatis Marc Andre ter Stegeni selja taha Willian Jose. Eduseis kasvas 34. minutil, kui Juanmi pealelöök võttis rikošeti ja lendas väravaposti kõrvalt võrku. Kõigest viis minutit hiljem lõi Paulinho aga Suareze eeltöö järel ühe värava tagasi.

Teist poolaega oli mängitud viis minutit, kui Suarez kiirel vasturünnakul ise palli esimese puutega tagumise posti kõrvale keerutas. Võiduväravat jahtima asunud Barcelona sai oma tahtmise 71. minutil, kui Suarez vältis osavalt suluseisulõksu ja lõi oma teise värava. Mängule pani kauni punkti Lionel Messi, kes vinditas 85. minutil väravasse täpse karistuslöögi.

Barcelona jätkab liigatabelis endiselt kaotuseta ja suveräänse liidrina, olles kogunud 51 punkti. Lähimatel jälitajatel ehk Madridi Atleticol ja Valencial on vastavalt 42 ja 40 punkti. Sootuks kaugele jääb Barcelonast tiitlikaitsja Madridi Real, kes kaotas laupäeval koduväljakul 0:1 Villarrealile ja on ühe vähem peetud mängu juures liidritest maas juba 19 punktiga. Real Sociedad on kogunud 23 punkti, mis annab neile liigatabelis 15. koha.

Enne mängu:

Tabelijuht Barcelona kaotas ametliku mängu viimati augustikuus, kui Hispaania superkarikafinaalis jäädi alla Madridi Realile. Eelmisel hooajal võitis Barcelona Real Sociedadi vastu mõlemad liigamängud: kodus 3:2 ja võõrsil 1:0. 2016. aastal sai Sociedad aga Barcelonast koduväljakul 1:0 jagu, mängu ainsa värava lõi toona Mikel Oyarzabal. 

LIIGATABEL: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles