Järelvaadatav: Kalev jäi võõrsil ühisliiga teise meeskonna vastu relvituks (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo sai korvpalli ühisliigas kolme võidu kõrvale üheksanda kaotuse, jäädes võõrsil 62:95 alla tabelis teisel kohal olevale Krasnodari Lokomotiv Kubanile. Kui avaveerandaja võitis Kalev kahe punktiga, siis poolaeg kaotati juba 33:45 ja teisel poolajal kaotusseis aina suurenes.

Kalevi resultatiivseimana tõi Isaiah Briscoe 17 punkti ja andis kaks korvisöötu, kuid tegi ka neli pallikaotust. Nii Sten-Timmu Sokk, Janari Jõesaar kui ka Branko Mirkovic viskasid 9 punkti, Jõesaare arvele jäi lisaks 7 lauapalli. Üleplatsimees oli 23 punkti Dmitri Kulagin, Mardy Collins lisas 14 ning ekskalevlane Frank Elegar 12 punkti.

Kalev peab ühisliigas järgmise kohtumise nädala pärast ehk 20. jaanuaril, kui võõrsil ollakse vastamisi otsese konkurendi Jenisseiga.

Mängu tipphetked:

ENNE MÄNGU:

Kalev/Cramo nädal on möödunud edukalt. Eelmisel pühapäeval alistati kodusaalis Moskva Himki 92:84. 

«Kalev tegi suurepärase mängu ja tõestas, et ei kuulu oma tasemelt Ühisliigas viimaste hulka,» tunnustas Himki peatreener, 2013. aastal Olympiakosega Euroliiga tiitli võitnud Georgios Bratzokas vastast. «Nad võitlesid kõik 40 minutit hingestatult.»

Ka kodusaalis jätkas Kalev võitmatuna, alistades 92:66 Valga/Valka meeskonna ning jätkab täisedu 14 võiduga. Ühisliigas ollakse kolme võidu ja kaheksa kaotusega 10. kohal.

Kuban näol on tegu meeskonnaga, kes 22st tänavu peetud ametlikust mängust on kaotanud vaid ühe – seegi juhtus ligi kolm kuud tagasi. Oktoobris Tallinnas kindla võidu saanud Kubanil on käsil unelmate hooaeg. Ühisliigas on neil kirjas üheksa võitu kümnest mängust – seejuures saadi ainus kaotus mitte CSKAlt, vaid UNIKSilt. Euroliiga liidrist sai Kuban nädal tagasi võõrsil jagu numbritega 90:79.

Tugevuselt teises eurosarjas, EuroCupil, on aga võidetud kõik seni peetud 12 mängu. Samasugustes suurusjärkudes väljendub ka Kalevi ja Kubani senine jõudude vahekord – Kuban on võitnud kõik kümme omavahelist mängu.

Võrreldes oktoobriga, mil Kuban Kalevi spordihallis hooaja esimese ametliku mängu pidas, on Saša Obradovici hoolealuste nimekiri täienenud ühe mehe võrra ja selleks on Venemaa koondislane Dmitri Kulagin (25, 197) – mees, kes nädal tagasi oma eelmise koduklubi CSKA vastu 17 punkti ja 7 söötu panustas. Teise täiendusena tuleks nimetada meie oma head tuttavat Frank Elegari, kes mäletatavasti oktoobris Tallinnas vigastuse tõttu ei mänginud. Elegar on Ühisliigas olnud Kubani üks efektiivsemaid mängijaid – tema keskmised: 13,5 punkti ja 5,5 lauda. Rohkem (keskmiselt 13,8) on visanud vaid endine NBA-mees Mardy Collins (33, 196). Et aga täielikule tippklubile omaselt kvaliteetsest materjalist puudust ei tunta, saab löögijõudu kujundada sõltuvalt iga vastase eripäradest ja näiteks EuroCupil on resultatiivsusega hiilanud hoopis teised mehed: Ryan Broekhoff (27, 197) ja Joe Ragland (27, 181). Kokku on klubis seitse välismängijat – lisaks nimetatutele just Tallinnas säranud kolmik: 17 punkti visanud tsenter Brian Qvale, 16 punkti toonud jõuline tagamängija Chris Babb ning 14 punkti panustanud snaiper Trevor Lacey.

Meeskonna tugevus väljendub siiski eeskätt kaitsemängus – nii Ühisliigas kui eurosarjas hoiab Kuban esikohta endale visata lastud punktide arvestuses – näitaja on mõlemas sarjas 70 punkti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles