Nalja pole – neljast naisest tuleb läbi murda

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See ei ole puntratants, vaid läbimõeldud formatsioon, kuidas takistada roller derby's vastast oma meeskonnast möödumast. Paremal blokeerivad kaks mängijat nende selja tagant lähenevat vastast, vasakul toestab nende võistkonnakaaslane kaitseliini tugevust.
See ei ole puntratants, vaid läbimõeldud formatsioon, kuidas takistada roller derby's vastast oma meeskonnast möödumast. Paremal blokeerivad kaks mängijat nende selja tagant lähenevat vastast, vasakul toestab nende võistkonnakaaslane kaitseliini tugevust. Foto: Margus Ansu

Ala, mis oma algusajal meenutas tänu naiste rock’n’roll'ilikule võistlusvälimusele õrnema soo esindajate kaklust rulluiskudel, on põhjanaabrite juures saanud suureks menuspordiks. Eestis tasub seda veelgi enam harrastada: hirmus kähku pääseb MM-võistlustele.

Kui uisud alla sai – mitte sellised, kus neli ratast reas, vaid sellised, kus pöia ja kanna all on kaks ratast kõrvuti –, tundis Kertu Vares, Tartu Ülikooli kliinikumi informaatikateenistuse IT-spetsialist, et ohoo!, asi on ägedam, kui ta oodata oskas.

Ta oli selliste uiskudega tüdrukuid, pilkupüüdvad riided seljas, näinud vilksatamas väljamaa filmides. Kihutasid spordisaalis ringi ja rüselesid, võitlesid. Ei midagi rutiinset – hoog üleval, olukorrad vaheldumas. Tahaks ka proovida, tabas ta end mõttelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles